|
2024. november 24. , 22:27
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H |
K |
Sz |
Cs |
P |
Sz |
V |
|
|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|
Programok
| |
2011.09.24 08:17
Gödöllői Vadásznap a Gödöllői Királyi Kastélyban - Vadpörkölt főzőverseny felhívás
Nyomtatható verzió
2011. szeptember 24. Vadpörkölt főzőverseny felhívás Udvari főszakács kerestetik! A IV. Gödöllői Vadásznap keretében immár második alkalommal hirdetjük meg vadpörkölt főzőversenyünket. Idén, a Gödöllői Barokk Év keretében keressük azt az udvari főszakácsot, aki el tudja készíteni Grassalkovich I. Antal gróf egyik kedvenc vadételét!
Helyszín: a Gödöllői Királyi Kastély parkja Feladat: vadpörkölt készítése szabadtűzön
A verseny szabályai: - A pörkölt készülhet bográcsban vagy cserépedényben szabadtűzön (Gázzal való főzés nem megengedett!) - A pörköltkészítéshez szükséges alapanyagokról (javasolt mennyiség: min. 3 kg vadhús), főzőedényekről és kellékekről minden csapat maga köteles gondoskodni! - A nyersanyagokat - lehet konyhakészen (tisztított, darabolt állapotban) - higiénikusan becsomagolva kell hozni! - Az ételt a helyszínen kell elkészíteni! - A közönségdíj megítélése végett 20 kóstolóadagot kell biztosítani! - A közönség kóstoltatásához egységes tálkákat a rendezők biztosítanak, a zsűrinek illetve a bemutatásra tálalt 3 adag étel tálalóeszközeit a versenyzőknek kell biztosítaniuk. - Az elkészült ételeket szakavatott zsűri, valamint a közönség fogja elbírálni.
A zsűri elnöke: Zsolnay Gábor Venesz-díjas mesterszakács, főiskolai oktató, a Nagyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Oktatási Bizottsága Elnöke.
A főzőversenyen résztvevő csapatoknak regisztrációs- és részvételi díj nincs!
Minden jelentkezőnek biztosítunk megfelelő: - helyet, ahol elkészítheti a vadpörköltet (kb. 4 x 4 m) - tüzifát - asztalt az előkészítéshez - székeket - szemetest - a kóstoltatáshoz szükséges tálkákat
A főzőverseny programja: 8.00 órától regisztráció, előkészületek 10.30-tól ételek elkészítése 14.00-kor főzés lezárása 14.00-15.00 ételek zsűrizése a zsűritagok által 15.00-15.30 ételek zsűrizése a közönség által 16.30 eredményhirdetés a díszudvaron
A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtók különleges ajándékokat kapnak! Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 16. Jelentkezés és további részletek: rendezveny@kiralyikastely.hu
Látogatottság: 4309
| |
|
|
Ezt látni kell!
Magyarország legnagyobb alapterületű barokk műemlék-együttese, a Grassalkovich I. Antal gróf (1694-1771) megbízására 1735 után épült Grassalkovich-kastély... Bővebben
|
|