2024. november 24. , 22:20
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Programok

Keresés:   
2011.09.24 08:17
Gödöllői Vadásznap a Gödöllői Királyi Kastélyban - Vadpörkölt főzőverseny felhívás
Nyomtatható verzió

2011. szeptember 24.
Vadpörkölt főzőverseny felhívás
Udvari főszakács kerestetik!
A IV. Gödöllői Vadásznap keretében immár második alkalommal hirdetjük meg vadpörkölt főzőversenyünket. Idén, a Gödöllői Barokk Év keretében keressük azt az udvari főszakácsot, aki el tudja készíteni Grassalkovich I. Antal gróf egyik  kedvenc vadételét!


Helyszín: a Gödöllői Királyi Kastély parkja
Feladat: vadpörkölt készítése szabadtűzön

A verseny szabályai:
-    A pörkölt készülhet bográcsban vagy cserépedényben szabadtűzön (Gázzal való főzés nem megengedett!)
-    A pörköltkészítéshez szükséges alapanyagokról (javasolt mennyiség: min. 3 kg vadhús), főzőedényekről és kellékekről minden csapat maga köteles gondoskodni!
-    A nyersanyagokat - lehet konyhakészen (tisztított, darabolt állapotban) - higiénikusan becsomagolva kell hozni!
-    Az ételt a helyszínen kell elkészíteni!
-    A közönségdíj megítélése végett 20 kóstolóadagot kell biztosítani!
-    A közönség kóstoltatásához egységes tálkákat a rendezők biztosítanak, a zsűrinek illetve a bemutatásra tálalt 3 adag étel tálalóeszközeit a versenyzőknek kell biztosítaniuk.
-    Az elkészült ételeket szakavatott zsűri, valamint a közönség fogja elbírálni.

A zsűri elnöke:
Zsolnay Gábor Venesz-díjas mesterszakács, főiskolai oktató,
a Nagyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Oktatási Bizottsága Elnöke.

A főzőversenyen résztvevő csapatoknak regisztrációs- és részvételi díj nincs!

Minden jelentkezőnek biztosítunk megfelelő:
-    helyet, ahol elkészítheti a vadpörköltet (kb. 4 x 4 m)
-    tüzifát
-    asztalt az előkészítéshez
-    székeket
-    szemetest
-    a kóstoltatáshoz szükséges tálkákat

A főzőverseny programja:
8.00 órától    regisztráció, előkészületek
10.30-tól    ételek elkészítése
14.00-kor     főzés lezárása
14.00-15.00    ételek zsűrizése a zsűritagok által
15.00-15.30    ételek zsűrizése a közönség által
16.30    eredményhirdetés a díszudvaron

A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtók különleges ajándékokat kapnak!
Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 16.
Jelentkezés és további részletek: rendezveny@kiralyikastely.hu




Látogatottság: 4308
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése