2021. szeptember 28. , 00:35
Köszöntjük Vencel nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.06.11 19:53
Halász Judit kapta az idei Magyar Szabadságért díjat
Nyomtatható verzió

Halász Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, énekesnő, érdemes művész vehette át idén a Magyar Szabadságért Díjat. Az átadó ünnepségre június 11-én, szombaton, a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Barokk Színházban került sor. A Gémesi György által 2000-ben megalapított Magyar Szabadságért Díjat minden esztendőben a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódóan adják át.A díjjal olyan személyek munkásságát ismerik el, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.

Halász Judit munkájával egyedi stílust teremtett, mellyel jelentősen hozzájárul a magyar irodalom népszerűsítéséhez és megkedveltetéséhez. Dalain az évtizedek alatt számos generáció nőtt fel. Egyedi stílusával, személyes varázsával a legfiatalabbak kedvenc előadóművészévé vált.

A Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriuma Halász Juditnak a jövő generációjáért végzett munkájáért, valamint a magyar irodalom népszerűsítéséért adományozta az elismerést.

A rendezvényen Gémesi György, a Magyar Szabadság Napja Alapítvány elnöke méltatta a kitüntettet; mint mondta, Halász Judit művészi munkáját mindvégig az őszinteség és a hitelesség jellemezte, és jellemzi ma is.

Beszédében több részletet idézett a művésznő Nem születtem varázslónak című könyvéből, mely idézetek rámutattak, mennyire fontos számára a család, és a magyar irodalom.

A díj átadását követően Halász Judit a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódva úgy fogalmazott: „A szabadság iránti vágyunk, és a szabadság iránt érzett örömünk, nem szűnik meg soha. Hiszen a Himnuszban is a szabadság szerepel mint fontos motívum, és ez mindannyiunk szívében nagyon fontos.

A szabadság mindenkinek mást jelent, de az egy népnek nagyon fontos, hogy merre megy jól, vagy merre megy rosszul… de mégiscsak maga, és mégiscsak szabadon. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy a szabadság maradjon a miénk örökre!”

A rendezvényen a gödöllői Mesék Háza Óvoda gyermekei, valamint a Gödöllői Frédéric Chopin Zenei AMI Cibri énekegyüttese adott ünnepi műsort.

Halász Judit számos nagy sikerű színházi produkcióban, közel negyven filmben és több tévéjátékban szerepel. Gyermeklemezeivel valamennyi korosztály szeretetét kivívta.

A gyerekek Magyarországon elsőként őt választották meg a lengyel alapítású Mosoly Rend Lovagjának, amely címet az elsők között II. János Pál pápa és Peter Ustinov kapott meg. A közönség szavazatai alapján pedig 2003-ban tagjává vált a Halhatatlanok Társulatának, s ugyanebben az esztendőben nevezte ki az UNICEF Magyar Bizottsága jószolgálati nagykövetté. és azzal a feladattal bízta meg, hogy képviselje a gyermekek ügyét, legyen az UNICEF és a világ gyermekeinek szószólója Magyarországon.

Halász Judit mindezek mellett kiváló eredményeket ért el a sportban is, gimnazista korában I. osztályú minősítésű lovasként tagja volt az ifjúsági díjugrató-válogatottnak.Látogatottság: 903
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése