2021. szeptember 27. , 15:42
Köszöntjük Adalbert nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2015.02.26 11:11
Hősies helytállásukkal életet mentettek - Kitüntették a gödöllői rendőröket
Nyomtatható verzió

Rendhagyó módon nem a múlt évi visszatekintéssel, hanem egy múlt heti esemény felelevenítésével kezdődött a Gödöllői Rendőrkapitányság évértékelője. A február 26-ai rendezvényen dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok, a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője ismertette azt a február 18-án történt esetet, amelynek során Szilágyi Péter rendőr törzsőrmester és Derzsi Norbert rendőr törzsőrmester egy Ikladon kigyulladt családi házból saját életüket is kockára téve mentettek ki egy magatehetetlen férfit.


A két járőrnek példás helytállásáért dr. Mihály István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője emlékplakettet adományozott.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. február 18-án 21 óra 40 perc körüli időben érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Ikladon kigyulladt egy családi ház.
A helyszínre az Aszódi Rendőrőrs két járőre, Szilágyi Péter törzsőrmester és Derzsi Norbert törzsőrmester érkezett elsőként, akik látták, hogy már az utcában füst van és a családi ház utcafront felőli ablakában lángok csapnak fel. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy feltehetően a házban tartózkodik a tulajdonos, aki egyedül él és tudomása szerint abban a szobában tartózkodik, ahol a lángokat látták felcsapni. Tekintettel a közvetlen életveszélyre a járőrpár berúgta a kaput, azonban a ház ajtaja zárva volt. A bejárati ajtó betörését követően megpróbálták a házban felkutatni a tulajdonost, azonban a sűrű füst és a hőség miatt visszamentek az udvarra, ahol a szolgálati mellényüket az arcuk elé tekerték.  Ezt követően ismét bementek az égő házba, de a keresett férfi felkutatása a fojtogató füst miatt nem vezetett eredményre. Ekkor megérkeztek az Aszódi Katasztrófavédelmi Őrs munkatársai, akik megkezdték a tűz oltását.
Szilágyi Péter törzsőrmester és Derzsi Norbert törzsőrmester ez idő alatt körbejárták a házat és megnézték, hogy van-e az ingatlannak másik bejárata vagy olyan helyiség, ahol a tulajdonos tartózkodhat. Ekkor fedezték fel a nyári konyhát, ahonnan szintén erős füst szivárgott ki. A járőrök a nyitott ajtón keresztül bementek a konyhába, ahol a sűrű füst miatt nem láttak semmit, de halk nyöszörgést hallottak. A rendőrök a szolgálati kabátjukat és sapkájukat az arcuk elé tekerve beljebb mentek a helyiségben. Derzsi Norbert törzsőrmester belekapaszkodott az ajtóba, hogy kitaláljanak a konyhából, miközben megfogta társa ruháját. Így Szilágyi Péter törzsőrmester kitapogatta a földön fekvő férfit és együtt kihúzták az udvarra. A magatehetetlen férfi életét a két rendőr bátor helytállásának köszönhetően sikerült megmenteni.

Bozsó Zoltán rendőrkapitány a rendezvényen kijelentette: Büszke arra, hogy ilyen munkatársakkal szolgálhat.Látogatottság: 872
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése