2021. szeptember 28. , 18:08
Köszöntjük Vencel nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2006.09.17 09:56
Városi támogatás a kastélynak

A képviselő-testület 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Gödöllői Királyi Kastély Kht-nak, azért hogy a támogatást megvalósíthatósági tanulmány elkészíttetésének finanszírozására használja fel, a HVB Leasing Kft.-vel kötött megbízási szerződés keretében. 2. A támogatáshoz a 2 millió forintot az általános célú tartalék terhére kell kifizetni. A támogatott a támogatás összegét eltérő célra nem használhatja fel.

A Gödöllői Királyi Kastély Kht. ügyvezető igazgatója szükségesnek tartja egy komplex fejlesztési terv elkészítését annak érdekében, hogy lehetőség nyíljon további források bevonására a kastély rekonstrukciójához, fejlesztéséhez. A kidolgozott fejlesztési terv feltétele annak, hogy európai uniós forrásokra pályázhassanak. Dr. Révész T. Mihály azt szorgalmazza, hogy a fejlesztési tervbe szervesen épüljenek be a város és az egyetem szempontjai. A város – kastély – egyetem összefogás keretében készítendő fejlesztési terv finanszírozásában az igazgató egyenlő arányú részvételre tett javaslatot.

A megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére szóló megbízást a HVB Leasing Kft. kapta meg. A Gödöllői Királyi Kastély Kht. részéről július elején érkezett a megkeresés az önkormányzathoz, hogy kétmillió forinttal támogassa a tanulmány elkészítését. A támogatás összege a javaslat szerint a tanulmány elkészítésén felül semmilyen más célra nem lenne felhasználható. Amennyiben a szerződés nem teljesül, a támogatás összegét vissza kell utalni a támogató részére.

Dr. Gémesi György polgármester javasolta a kért támogatás megadását, mert fontos, hogy a város fejlesztésének szempontjai a tanulmányban megjelenjenek. Az önkormányzat megbízása alapján jelenleg készülő településfejlesztési koncepció sarkalatos pontja lesz Gödöllő idegenforgalmi, turisztikai céljainak megfogalmazása. Kívánatos, hogy a kastély fejlesztési terve ezzel összhangban készüljön.

A támogatás megadásának további indoka, hogy az önkormányzat egyik alapítója a kastélyt működtető közhasznú társaságnak, így tulajdonosként is érdekelt abban, hogy a műemlék együttes felújításának esélyei növekedjenek.Látogatottság: 1974
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése