Reformáció 500

Gödöllőre érkezett és hétfőig még a város főterén megtekinthető az az országjáró körúton lévő mozgókiállítás, ami egy – kifejezetten erre a célra, egy mozgó reformációs tematikájú tárlattá alakított – busz, s amely új megközelítésből kívánja átadni az idén 500 éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat, valamint tanításokat.


A teljesen átalakított busz fő célja, hogy az egész országot végigjárva, a legkisebb falvakba is eljuttassa a reformáció történetét és értékeit. A kiállítás megtekintése természetesen ingyenes.
A tárlat elsősorban arról szól, hogy mit jelent számunkra a reformáció. A kiállítás nem csupán a buszon belül kapott helyet, a jármű külseje ugyanis a történelemről, a „dicső múltról” és jeles elődökről szól, míg belseje a reformáció mai üzenetére koncentrál.
A busz oldalán láthatóak a reformáció jeles magyarországi személyiségei, illetve Kálvin, Luther és Melanchthon. Ez alatt látható, az alsó sávban az idővonal a magyar reformáció és a protestáns egyházak főbb eseményeivel, gyakorlatilag napjainkig.