Újabb remekművek a Gödöllői Szimfonikus Zenekartól

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar Remekművek Gödöllőn című bérletsorozatának előadásai az elmúlt években már nem csak városunk lakóinak jelentenek vonzó, színvonalas programot, hanem a térségben és a fővárosban élő komolyzene iránt érdeklődőknek is. A négy előadásból álló 2017/18-as bérlet már megjelent és megvásárolható.

Az új, ősszel induló évad első hangversenye október 28-án a reformáció 500. évfordulója előtt tiszteleg. Mendelssohn művei csendülnek fel, többek között az V. „Reformáció” szimfónia 4.tételét is hallhatja majd a közönség Horváth József, a Kolozsvári Magyar Opera karmesterének vezényletével.
A bérlet többi előadására 2018. február 24-én, március 24-én és április 21-én kerül sor.
A második koncerten két zeneóriás, Wagner és Csajkovszkíj művei szólalnak meg, többek között a Trisztán és Izolda részletei csendülnek fel, szólót énekel Cserna Ildikó (szoprán), a zenekar élén pedig Horváth Gábor áll majd.
Szintén ő vezényel a harmadik bérletes előadáson, amely egyfajta zenei időutazást kínál. Az esten Mozart: C-dúr zongoraverseny KV467, Muszorgszkij: Egy kiállítás képei, és Kovács Zoltán: Adagietto című műveit szólaltatja meg a zenekar, az est szólistája Horváth Benedek (zongora).
A sorozatot „Klasszikus mesterművek” zárják. Haydn és C. Ph. E. Bach kompozíciót hallhatja a közönség Ertüngealp Alpaslan, Artisjus-díjas karmester dirigálásával, és Perényi Miklós Kossuth-díjas gordonkaművész szóló játékával.
A bérleteket július közepéig kedvezményesen lehet megvásárolni a Művészetek Háza jegyirodájában, a jegy.hu-n és az InterTicket hálózatában, a régi bérletesek helyét pedig április 29-ig fenntartják.