Közlemény

Gémesi György, Gödöllő város polgármestere megdöbbenve értesült arról, hogy a körzet országgyűlési képviselője, Vécsey László az október 2-ai népszavazással kapcsolatban tartott fideszes kampányrendezvényen azt mondta, hogy a település vezetője 1500 menekültet akar Gödöllőre befogadni és betelepíteni.

Vécsey László ezen kijelentése hazugság, melyet határozottan visszautasítunk. A képviselő célja egyértelműen a lakosság körében meglévő egyre nagyobb bizonytalanság és félelem gerjesztésének erősítése.

Gémesi György határozottan felhívja Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő figyelmét arra, hogy:

1.    Menekülteket befogadni és letelepíteni csak a magyar kormány támogatásával és a magyar kormányzati hivatalok közreműködésével lehet,
2.    Gödöllő Város Önkormányzata nem tervezett és a jövőben sem tervezi menekültek befogadását. Ilyen jellegű hatásköre és kompetenciája nincs is.
A város vezetése továbbra is elhatárolódik a túlfűtött pártpolitikai kampánytól, és Gödöllő város lakosságának továbbra is garantálni kívánja a békességet és a nyugalmat!

Felszólítjuk Vécsey László országgyűlési képviselőt, hogy amennyiben bármilyen tudomása van - akár titkos - Gödöllő városát érintő kormányzati döntésről, akkor, mint a térség választott képviselője, kötelezettségét teljesítve, haladéktalanul tájékoztassa Gödöllő Város Képviselő-testületét!

A fideszes képviselő nagy nyilvánosság előtt történt félretájékoztatásának tisztázása miatt Gémesi György polgármester 2016. szeptember 26-án, hétfőn reggel 7.30 órára rendkívüli testületi ülést hív össze, amire Vécsey Lászlót elvárja.