Itt a tél: közlekedjünk figyelmesebben és takarítsuk a járdákat!

Ha január végére is, de megérkezett a csúszós csapadék Gödöllőre. A közlekedésben fokozott figyelemre van szükség, az utakat, járdákat pedig takarítani kell.
A VÜSZI munkatársainak a városi közutak tisztítása a feladata, aminek rendjét az 5/2004 (I. 28.) GKM rendelet szabályozza. Eszerint az I. ütemben mindig az autóbuszjáratok útvonalát teszik használhatóvá, hogy a tömegközlekedésben ne keletkezzen fennakadás. A II. ütemben a városi gyűjtőutak és a lakótelepi utak takarítása történik meg, majd a III. ütemben végzik el a földutak tisztítását.
A VÜSZI feladata a kerékpárutak és az önkormányzati tulajdonú épületek előtti járdák takarítása is, a gyalogos közlekedési utakat azonban azoknak az ingatlantulajdonosoknak kell rendben tartani, akiknek az ingatlana előtt található.
Ez egyaránt vonatkozik a különböző cégekre és a magánházakra is. A lakótelepeken és a társasházak esetében a közös képviselők feladata a járdaszakaszok tisztán tartásának, csúszásmentesítésének megoldása.
A városunkon áthaladó országos főutak kezelése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladata.
A VÜSZI az idén is segítséget nyújt a lakosság számára csúszásmentesítő anyagok beszerzéséhez. Az érdeklődők CaCl2 granulátumot, mészkő és CaCl2 keveréket – úgynevezett zöldsót, valamint útszórósót vásárolhatnak kedvezményes áron.