A Gödöllői Sport Klub lesz a skatepark üzemeltetője

Az önkormányzat szerződést köt a Gödöllői Sport Klubbal a skatepark ingatlan, mint extrémsport létesítmény üzemeltetésére a jövő év január elsejétől. 2015-re alkalmanként bruttó 800 forintos belépőjegy és 10 alkalomra szólóan 6600 forintos bérlet díjat állapítottak meg a december 11-i ülésen. A klub Extrémsport Szakosztályánál leigazolt sportolók a tagdíj befizetésének feltételével külön térítés, belépődíj fizetése nélkül használhatják az 52 millió forintból kialakított skateparkot.


A döntés alapjául szolgáló előterjesztés megállapította, hogy az októberben átadott létesítmény rövid idő alatt népszerű lett, sokan látogatják, nemcsak a gödöllőiek, hanem más településekről is érkeznek az extrém sportot kedvelők.
Bár a skatepark generálkivitelezője 2017. 10. 16-ig jótállási kötelezettséget vállalt - a betonburkolat és a rámpák vázszerkezetére a jótállási kötelezettség időtartama hosszabb, 2019. 10. 16-ig áll fenn, a gyepfelületre rövidebb, 2015. 10. 16-ig tart - a sporteszközök napi felügyeletet igényelnek és a pálya biztonságos használatának feltételeit is folyamatosan biztosítani kell.
A bevételek teremtenek forrást az üzemeltetéshez, az egyéb feladatok, és a későbbiekben a nagykarbantartások, fejlesztések költségeihez.
Az üzemeltető évente kétszer, félévente, legkésőbb a tárgyév május 31-ig, illetve december 31-ig beszámol a testületnek a park üzemeltetéséből származó bevételeiről és a bevételek felhasználásáról.