Öltöző építés támogatására pályázik a Gödöllői Sport Klub

A képviselő-testület mai rendkívüli ülésén az önkormányzat részéről egyhangúlag hozzájárult ahhoz, hogy a Gödöllői Sport Klub (GSK) az önkormányzati tulajdonú Táncsics Mihály úti sporttelepen öltöző épületet valósítson meg az 1996. évi LXXXI. törvény szerinti látvány-csapatsport támogatással. A képviselő-testület kinyilvánította szándékát a pályázati önrész biztosítására.


A testület nyilatkozata a Magyar Labdarúgó Szövetségnél folyamatban lévő pályázati eljárásban használható fel a Gödöllői Sport Klub, mint pályázó részéről.
A sporttelepen a múlt évben Tao pályázati forrásból megvalósult a műfüves labdarúgó pálya és a pályavilágítás. Az idén a füves nagypálya gyepét újították fel. A GSK újabb pályázatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, öltöző épület megvalósítására.
A GSK labdarúgó szakosztályának első számú feladata az utánpótlás képzés. Az utánpótlás szakosztály U6-U21-ig minden korosztályban foglalkoztat csapatokat. U6-U13-ig a Bozsik Programban szerepelnek korosztályonként több csapattal. Az U13-as csapat a megyei U13-as bajnokságban szerepel, az U14, U15, U17, U19-es csapatok az Országos NB II-es bajnokságokban versenyeznek.
Az egyesület Gödöllő óvodáiban heti 2-2 alkalommal tart edzéseket. Edzéseiket és mérkőzéseiket a Táncsics Mihály úti Sportcentrumban tartják, ahol a nagyméretű füves és az egy nagyméretű műfüves pálya mellett a 2013 nyarán elkészült új nagyméretű műfüves pálya nyújt lehetőséget arra, hogy a szakmai munka még hatékonyabb legyen. A 2014/2015-ös bajnokságokban már 3 korosztályban női csapatot is indítottak. Az Utánpótlás Labdarúgó Szakosztályban jelenleg több mint 300 gyereknek tartanak foglalkozásokat.