3,5 milliárdból épülhet a gödöllői uszoda

Még az idén meg kell kezdődnie a gödöllői versenyuszoda építésének. Legalábbis ez derül ki a Magyar Közlöny 2014. évi 128. számából. Az országgyűlési választások előtt alig egy hónappal, március 6-án nyilvánosságra hozott fejlesztésről a múlt hétig semmit sem lehetett tudni, a Magyar Közlönyből már biztosan tudható, a beruházásra 3565,3 millió forintot fordít a kormány.A programot tavasszal, az önkormányzattal történt előzetes egyeztetés és tájékoztatás nélkül jelentették be. Gémesi György polgármester támogatásáról biztosította a fejlesztést, s úgy fogalmazott, a város bízik abban, hogy szakmailag segítheti a beruházás megvalósulását annak érdekében, hogy az valóban a szándékoknak megfelelően minden igényt kielégítően történhessen meg, továbbá nyitott az egyeztetések mielőbbi megkezdésére.
A bejelentést ezt követően csend követte, ezért Gémesi György polgármester júliusban levélben fordult információért Vécsey Lászlóhoz, a gödöllői választókerület országgyűlési képviselőjéhez, amire a mai napig nem érkezett válasz. A múlt héten azonban – alig egy hónappal az önkormányzati választások előtt – a Magyar Közlönyben néhány adat megjelent a beruházással kapcsolatban. Ezek szerint a fejlesztés 2014. és 2015. években összesen 3565,3 millió forint keretösszegű központi költségvetési forrásból valósul meg a Gödöllő közigazgatási területén lévő 5880 helyrajzi számú ingatlanon.
A sportuszoda építtetője a Nemzeti Sportközpontok. A Szent István Egyetem tulajdonában lévő területnek, ahol jelenleg tangazdaság működik, ez év november 30-ig kell a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülnie.