Felhívás - Szent István Egyetem Gödöllői Központi Terület Szabályozási Terve

A Gödöllői Polgármesteri Hivatal tisztelettel értesíti a lakosságot, hogy a Szent István Egyetem Gödöllői Központi Terület Szabályozási Terve módosításának kidolgozását kezdeményezte az egyetem kérésére és költségviselésében. A tervmódosítás célja, hogy a Főnix Ifjúsági Sport Egyesület által a Szent Györgyi Albert úti egyetemi területre tervezett vízilabdára alkalmas medence és kiszolgáló épület, lelátó megvalósítható legyen.


A 4924 hrsz-ú telek a hatályos szabályozási terv szerint különleges terület (KÜ-Okt-6) övezetbe tartozik, ahol a beépítettség legfeljebb 1 % lehet, ideiglenes jellegű építményekből, tehát jelenleg nem alkalmas a beépítésre. A terület elhelyezkedése – az egyetemmel és a várossal való egyaránt jó közlekedési kapcsolatai -, illetve a terület-felhasználási konfliktusmentessége (lakóterületektől való kellő távolsága) miatt megfelelő helyszín a sportfejlesztésre.

A tervmódosítás elkészült, jóváhagyás előtt álló dokumentációját Gödöllő Város Településfejlesztéssel és Településrendezéssel Összefüggő Partnerségi Egyeztetésének Szabályai szerint véleményeztetjük, melyet az érdeklődők itt tekinthetnek meg vagy a Főépítészi Irodán (hétfőnként 8-18 óráig, egyéb munkanapokon 8-12 óráig). Észrevételeiket a Főépítészi Iroda 2013. június 10-ig fogadja.

Környezetalakítási javaslat