Idős férfit raboltak ki Bagon - eljárást indított a Gödöllői Rendőrkapitányság

Február 27-én 14.20 órakor Bagon egy szolgálaton kívüli rendőr észlelte, hogy kb. 100 méterre egy idős férfi fekszik a Szent Imre utcában, akitől néhány méterre egy fiatal ember gyalogol.
A helyzetből a rendőr arra következtetett, hogy a földön fekvő idős embert a fiatal lökte fel és hagyta az úton. Gépkocsijával az idős férfihez hajtott, aki elmondta neki, hogy a távolodó személy kirabolta, elvette táskáját.


A rendőr a fiatalember után indult, aki ezt látva futni kezdett. Amikor a szolgálaton kívüli rendőr utolérte, önként átadta az ellopott táskát, melynek eltulajdonítását a helyszínen elismerte. Menekülésének megakadályozására testi kényszer alkalmazására volt szükség, így sikerült elfogni és a kiérkező járőröknek átadni.
Az idős sértett, 82 éves helyi lakos elmondta, hogy a rabló a nyakába akasztott övtáskát többször rángatta, addig, amíg a sértett a földre esett, majd akkor vette le róla az elszakadt pántú övtáskát.
Az elrabolt és megkerült táskában 75.000.- Ft.  készpénz volt.
A Gödöllői Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, melynek során a 21 éves L. S. bagi lakos őrizetbe vételére került sor.
A rendőrség előterjesztés tesz L. S. előzetes letartóztatásának indítványozására Gödöllő Járási Ügyészség felé.