Folytatódik a Bor – Szarvasgomba Ünnep

Szombaton is az érdeklődők sokaságát vonzotta Gödöllő főterén a Bor és Szarvasgomba Ünnep programsorozata.


Mi szemnek, szájnak ingere, mindent megtaláltak az érdeklődők a Bor és szarvasgomba fesztiválon. Az Erzsébet királyné Szálloda és Étterem előtt, valamint annak udvarán számtalan különleges szarvasgombával készített finomság várta ma is a vendégeket, akik az ínyenc falatok után kedvükre válogathattak a finom borokból, vagy a kézművesek portékáiból.
Nagy sikert arattak a szarvasgombával ízesített csokoládék,olajok, fűszerek, de sokan kóstolták meg a Solier cukrászatának szarvasgombás krémesét is. A Gödöllői Szarvasgombász Egylet kínálatában kedvükre válogathattak az érdeklődők a különböző szarvasgombák közül.
A rendezvényen sok érdekességet megtudhattak a látogatók erről a királyi csemegéről,de azt is megszemlélhették, hogyan is keresik meg, és ássák elő a kutyák a föld alatt rejtőzködő gombát, amit azután számtalan módon használhatnak fel kedvelői. Természetesen ehhez is kaphattak tippeket az érdeklődők, akik között egyre többen vannak, akik számára nem ismeretlen a szarvasgomba. Az ilyen, és hasonló fesztiváloknak, bemutatóknak köszönhetően ma már egyre többen használják ezt a különleges fűszernövényt, ami egyre inkább hozzáférhetővé válik a lakosság számára.


 

 

 

(c) Korondi Judit felvételei