Többet kap a Volánbusz

A képviselő-testület decemberi ülésén három előterjesztés is foglalkozott a helyi autóbusz-közlekedéssel. A döntéshozók határozatban nyilatkoztak arról, hogy a képviselő-testület Gödöllő  város  területén  a helyi közösségi  autóbusz közlekedést közszolgálati   szerződésben   foglaltak   szerint   2012.   január  1-jétől   december   31-ig folyamatosan fenntartja.

A nyilatkozatra azért volt szükség, mert az elmúlt évek tapasztalata szerint az illetékes szaktárca az önkormányzati költségek enyhítésére pályázatot szokott kiírni a helyi közösségi közlekedés normatív támogatására. A támogatás igénylésének feltétele a szóban forgó nyilatkozat.
Az önkormányzat évek óta folyamatosan fenntartja a helyi menetrendszerinti autóbusz közlekedést és ez egyre nagyobb anyagi megterhelést jelent a város számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a másik döntés, a Volánbusszal kötött szerződés 2012. évi módosítása. Az önkormányzati hozzájárulás havi 260 ezer forint plusz ÁFÁ-val megemelkedik, 6 millió 927 ezer forint plusz ÁFÁ-ra nő.