Már tesztelik a térfigyelő rendszert

Befejezéséhez közeledik a gödöllői önkormányzati térfigyelő rendszer első ütemének  kiépítése,  amely elsősorban a városközpont közrendjének megóvását és közbiztonságának javítását szolgálja továbbá a kiemelten fontos középületeket védi – tájékoztatta honlapunkat dr. Nánási Éva címzetes főjegyző.


Jelenleg már az 54 kamerából álló térfigyelő rendszer és a városháza épületében kialakított központ tesztelését végzik a szakemberek. Az eddigi tapasztalatok kedvezőek, a védendő közterületek a tervezett módon figyelemmel kísérhetők. A rendszer beüzemelésére és átadására, továbbá a lakosság részletes tájékoztatására a tesztelés eredményeinek értékelését követően kerül majd sor.
A képviselő-testület február 3-án egyhangúlag döntött a közterületi térfigyelő rendszer létesítéséről.   A több ütemben megvalósuló beruházás célja az, hogy javuljon a város közrendje és közbiztonsága.
Többször is jelentős károkat okoztak a graffitizők, akik a városi piacon, a múzeum épületén és a városi könyvtár belső udvarán okoztak több százezer forintos károkat. A közelmúltban megújított főtéren számtalan utcabútort helyeztek el; kár lenne tagadni, hogy ezek védelmére is szükség van. A megvalósítást további nagy értékű fejlesztések, mint például a Zöld Óvoda és a kibővített Damjanich Iskola megóvása is indokolja.
Az első ütemben a városközpontban, az említett oktatási intézményeknél és a 3-as főút kritikusabb pontjainál helyeztek el kamerákat. A majdani működtetésük során szerzett tapasztalatokat felhasználják a következő beruházási szakaszokban.