Együttműködési szándéknyilatkozat Jangcsu városával

Július 21-én, csütörtökön Gödöllőre látogatott a kínai Jangcsu (Yangzhou) városának küldöttsége, amelyet dr. Gémesi György polgármester fogadott a Városházán. A mintegy 4,6 millió lakosú Jangcsuval Gödöllő együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá.

A szándéknyilatkozatot dr. Gémesi György és a jangcsui küldöttség vezetője, Hung Csin-hua (Hong Jinhua) látta el kézjegyével. A mintegy 4,6 millió lakosú Jangcsu delegációjának vezetője hangsúlyozta: azért esett a választásuk Gödöllőre, mert több hasonlóságot is találtak a két város között.
Az egyik az, hogy mindkét város jelentős műemlékekkel rendelkezik, illetve a tudományos élet területén is komoly, világszínvonalú munka folyik. Hung Csin-hua hangsúlyozta, véleményük szerint Gödöllő és Jangcsu egyformán vonzó turisztikai célpont - amelyek arról (is) híresek, hogy területének jelentős hányada zöldterület, illetve erdő.
Éppen ezért az együttműködést a műemlékvédelem és a kutatás-fejlesztés területén szeretnék szorosabbra fűzni. Jangcsu városának küldöttsége először 2009 októberében járt Gödöllőn - kapcsolatfelvétel céljából.
A delegáció tagjai ezúttal az egyetem területén lévő Biotechnológiai Kutatóközpontot tekintették meg, majd a városközpontban tettek sétát, végül a királyi kastélyba is ellátogattak.