Augusztus 31-től felújítják a Kossuth Lajos utca alsó szakaszátA városi önkormányzat önerőből újítja fel a Kossuth Lajos utca Dózsa György út és Petőfi tér közötti szakaszát. A munka augusztus 31-én megkezdődik.

A beruházás során a Kossuth Lajos utca és a Dózsa György út csomópontjában burkolat felújítást végeznek, és jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanak ki az ehhez szükséges íves járdakorrekciókkal.

A Dózsa György út és a Petőfi tér közötti szakaszon új pályaszerkezetet építenek, megújul a járda és 17 db., az úttal párhuzamos parkoló is kialakításra kerül.

Az érintett szakaszon átépítik a közműveket, a közmű szerelvényeket szintbe helyezik, a hiányzó bekötéseket kiépítik, zárt csapadékcsatornát alakítanak ki. A közvilágítási hálózat is megújul, új oszlopok és lámpatestek kerülnek kihelyezésre földkábeles megoldással.

Az érintett szakaszon a felújítás ideje alatt megszűnik az átmenő forgalom. A közlekedés pontos rendjéről táblák tájékoztatják majd a gépjárművel közlekedőket.

Változásra kell számítani a Kossuth Lajos utca felújításának ideje alatt a Volánbusz közlekedésében is. A felújítás ideje alatt, ami a tervek szerint november végéig tart, a Hegy utcai járat a Dózsa György út- Szilhát utca - Szőlő utca útvonalon közlekedik majd. A felújításra 119 millió forintot fordít az önkormányzat.