Ismét pályazár az M3-as autópályánTovább folytatódnak az M3-as autópálya gödöllői csomópontjának átépítési munkálatai, amelyek miatt augusztus 6-án és 8-án az éjszakai órákban ismét teljes pályazárat kell életbe léptetni az érintett szakaszon. A beavatkozás a nappali forgalmat nem érinti.

Az M3-as autópálya gödöllői csomópontjának térségében tavasz óta tartanak az M31-es autópálya építési munkálatai. A jelenlegi csomópont teljesen átépül, így minden ága – az új igényeknek megfelelően – más nyomvonalra kerül, illetve a csomópontban új pálya feletti hidak is épülnek.

A hídgerendák beemelési munkái során – a művelet helyigénye miatt – az M3-as autópályát Gödöllőnél mindkét irányban teljesen le kell zárni. Erre az előzetes tervek szerint augusztus 6-án és 8-án az éjszakai órákban, este 22 és reggel 5 óra között kerül majd sor.

A lezárás idején a Nyíregyháza felé tartó járműveknek a Gödöllői csomópontnál kell elhagyniuk a pályát, amelyre a mérnökségi telepnél visszafordulva tudnak újra ráhajtani. A Budapest felé haladóknak a 39. jelű Bagi csomópontnál kell lehajtaniuk, majd a 3. sz. főúton keresztül tudják elérni a Gödöllői csomópontot, ahol újra visszatérhetnek a pályára.

Mindkét terelőutat sárga színű táblák jelzik majd az arra közlekedőknek. A Gödöllői és a Bagi csomópontnál rendőri irányítás is segíti az úthasználókat. A Gödöllő és Budapest közötti kapcsolat ez időszakban is folyamatosan biztosított lesz.

Mint ismeretes, július 21-én a hajnali órákban a hídgerendák beemelési munkálatai során az egyik szerkezeti elem az úttestre zuhant, ezért a délutáni órákig egyik irányban sem lehetett közlekedni M3-as autópálya érintett szakaszán. A baleset miatt a forgalmat mellékutakra terelték, ennek következtében hatalmas torlódás alakult ki. A terelések kiépítését a gödöllői autópálya-mérnökség munkatársai végezték, akik a sorban veszteglő autósoknak vizet is osztottak a tikkasztó melegben.

 

www.autopalya.hu