Dr. Kocsis Károlyra. a GATE volt rektorára emlékezünk

pmh

Életének 71. évében, november 9-én elhunyt dr. Kocsis Károly egyetemi tanár, a GATE 1990-96-ig kétszer megválasztott rektora, aki városunk tudományos és kulturális közéletének is ismert, tekintélyes és karakterisztikus személyisége volt. Példát adott az idők megkívánta fejlődés előtti alkotó útnyitásra, a modernitás európai követelményeihez történő értő igazodásra, a mindezek sikeres végig viteléhez nélkülözhetetlen emberi tartásra.

Kocsis Károly csodált életereje és energiái segítettek életre hívni a jelenkori agrárcivilizáció hazai seregszemléjét, a Gödöllő városának hírnevét is öregbítő OMÉK-et. Energikusan segítette a Kárpát-medence magyarságának egymásra találását, a nemzetrészek között keletkezett műveltségi szakadék felszámolását a külhoni távoktatás megszervezésével és olyan egyedülálló eredménnyel, mint amilyen a magyar diákok világtalálkozója volt. Ezernyi fiatal vitte el valamennyi kontinensre városunk béke- együttműködés és szeretetüzenetét. Kocsis Károly emberi, okos és értékes életet élt. Sűrű időkben.

Búcsúzunk tőle.

*

Dr. Kocsis Károly professzort, rektort a Szent István Egyetem és a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány saját halottjának tekinti. Hamvait november 23-án 14 órakor kísérik utolsó útjára a gödöllői temető halottasházából.