2024. május 6. , 11:38
Köszöntjük Ivett, Frida nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sport

Keresés:   
2011.01.12 08:56
Tíz érem lehet a cél a londoni olimpián
Nyomtatható verzió

A MOB első embere hétfőn délelőtt megállapodott a sportköztestületekkel az idei finanszírozásról, amelynek lényege, hogy a köztestületek legalább annyit, vagy többet kapnak, mint 2010-ben. A paralimpiai felkészülés és a szabadidősport támogatási összege közel megduplázódott. Az egyeztetésen Borkai Zsolt mellett részt vett Bánki Erik, a Parlament sport- és ifjúsági bizottságának vezetője, Szalay Ferenc, a bizottság helyettes vezetője, Balogh Gábor, a kormányfő sport tanácsadója, valamint Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség, Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség, Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság és Nébald Rudolf, a Fogyatékosok Sportszövetségének elnöke.

Borkai Zsolt ezt követően elmondta: sikerként kell értékelni, ha a magyar csapat eléri a pekingi eredményességet, és ő maga boldog lesz, ha három aranynál többet sikerül nyerni a jövő évi játékokon. - Ezt a tízes kört kicsit bővítve 20-25 főről beszélhetünk, de tovább nem tudunk menni - nyilatkozott az MTI-nek a MOB-elnök. - A londoni csapatot illetően azt mondtuk, az eredményességre megyünk rá, természetesen jó lenne, ha minél többen kivívnák az indulási jogot. Optimista vagyok, de reálisan gondolkodom, s persze bizakodom, hogy nem jól tippelek. De más az olimpia, nem lehet az esélyek latolgatásánál a világbajnoki eredményekből kiindulni - fogalmazott Borkai.
A MOB idén 2,1 milliárd forintot fordíthat az élsport támogatására, s kiemelten kezeli a londoni esélyeseket. Azok a műhelyek, amelyek olimpiai éremesélyes sportolót készítenek fel, kiemelt, 200 milliós támogatást kapnak. - A sporttörvény tavaly év végi elfogadásával a MOB feladata és hatásköre bővült, így időben meg tudja oldani a szövetségek finanszírozását, nem kell áprilisig várni a pénzre. Ez volt az elsődleges. Másrészt 2011 a felkészülés éve 2012-re.
A MOB 5,6 milliárdos költségvetéssel rendelkezik, ebből kell például megoldani a köztestületek finanszírozását, hétfőn megszületett erről a megállapodás. Új feladat a MOB-nál például az olimpiai járadék finanszírozása. A Gerevich-ösztöndíj keretében pedig olyan támogatást szeretnénk biztosítani a Londonban esélyes versenyzőknek és edzőiknek, hogy nyugodtan készülhessenek a jövő évi játékokra. Az elnökség januárban dönt arról, hogy mekkora legyen az a kör, amelyet kiemelten támogatunk, én ebben a tíz főben gondolkozom, s inkább a szövetségek kapjanak plusz támogatást - mondta Borkai Zsolt.

 



Látogatottság: 1168
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése