MOB-közgyűlés: Új lehetőségek előtt a magyar sport

A sportirányítás rendszerének átalakítása hatalmas lehetőség a magyar sport számára – hangsúlyozta a Magyar Olimpiai Bizottság idei utolsó közgyűlése után dr. Gémesi György.

A MOB alelnöke, egyben a Nemzeti Sportszövetség elnöke kijelentette: a MOB ernyőszervezetként felügyeli a sportéletet, de nagy a felelőssége a szereplőknek abban, hogy a megszűnő köztestületek szempontjai érvényesüljenek az újjáalakuló rendszerben. Borkai Zsolt, a MOB elnöke a közgyűlésen elmondta: a következő két hónapban az olimpiai felkészülés mellett egy másik nagy feladat is vár a MOB-ra, mert az új Sporttörvény útmutatásainak megfelelően kell átalakítania felépítését, figyelembe véve a civil szféra érdekeit is.
Az eseményen részt vett dr. Schmitt Pál köztársasági elnök is, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a sportélet minden szereplőjére oda kell figyelnie az új sportirányításnak, melynek az autonómia fenntartása mellett az is szem előtt kell tartania, hogy a teljes magyar társadalom szerves része legyen a magyar sport.
A közgyűlés után a MOB elnöksége megválasztotta a 2012-es londoni játékokra utazó csapat formaruháját is, a győztesek az INNOÉ Design képviselői, Mohari Kinga és Csergő Noémi lettek.