2024. május 3. , 12:03
Köszöntjük Tímea, Irma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Programok

Keresés:   
2011.12.10 11:22
Gödöllői Adventi Napok
Nyomtatható verzió

Gödöllő belvárosa az elmúlt években is elkápráztatta városunk lakóit és az idelátogatókat karácsony táján, hiszen minden esztendőben pompás ünnepi dekorációt és díszkivilágítást kapott, amiben Adventtől Vízkeresztig gyönyörködhettünk. Az idei évben a megújult főtéren nemcsak az ünnepi fények és a város karácsonyfája nyűgözi majd el az ide érkezőket, hanem a számtalan program és kézműves vásár is kellemes időtöltést ígér.

Mint azt Kovács Balázs, a Művészetek Háza Gödöllő igazgatója a Gödöllői Szolgálatnak elmondta, azt a békebeli kisvárosi karácsonyi hangulatot szeretnék megidézni, ami gyakorta visszaköszön a régi képeslapokon. December 10-től december 23-ig tart majd az ünnepi eseménysorozat, ami miatt minden nap érdemes lesz kilátogatni a főtérre, ahol a hétvégeken kulturális és művészeti programok segítenek még jobban ráhangolódni a karácsonyra, s a hét minden napján kézművesek kínálják portékáikat, s kóstolhatják a téli finomságokat: a sült gesztenyét, a kürtőskalácsot, a mézeskalácsot és a forralt bort.
Az idei vásáron – ellentétben a korábbi évek kínálatával – a fa pavilonokban kizárólag igényes művészeti, kézműves portékákkal vehetnek részt az árusok: többek között bőrdíszműves, kerámia, fa, és gyöngy ajándéknak valókból válogathatnak majd az érdeklődők. A pavilonokat úgy helyezik el, hogy azok az Erzsébet Királyné Szállodától indulva körülölelik majd a főteret, a szálloda udvarán megrendezett vásár kapcsolódik a főtéren lévőhöz és átnyúlik a városi piacra. A vásári portékákból minden nap 10-től 18 óráig lehet válogatni, míg a különböző finomságokkal 20 óráig várják a vendégeket.
A hétvégi programokat a szervezők úgy állítják össze, hogy azok ne ütközzenek az Adventi kastélynapok rendezvényeivel, és akár arra is lehetőséget adjanak, hogy a két helyszín között hol itt, hol ott találjanak kellemes időtöltést a családok.
A Gödöllői Advent nyitórendezvénye december 10-én, 16.30-kor kezdődik: ekkor érkezik meg városunkba a Betlehemi láng, amit a gödöllői iskolások műsorral köszöntenek. Újdonság, hogy az idén a gyerekek is segédkeznek majd a város karácsonyfájának feldíszítésében, amire az általuk készített díszeket is feltehetik, a fenyőfa mellé pedig jászol kerül majd.
December 10-én szombaton az Erkel Ferenc Általános Iskola és a budapesti Tér Színház ad ünnepi műsort, vasárnap pedig a Frédéric Chopin Zeneiskola és a Club Színház várja a  közönséget a főtérre.
A következő hétvégén már pénteken délután elkezdődnek a programok: 17 órától a Damjanich János Általános Iskola, a Besnyői Botorkálók, a Club Színház és a Montágh Imre Általános Iskola tanulói készülnek karácsonyi összeállítással.
December 17-én 10 órától adventi játszóház várja a gyerekeket, majd a Club Színház, a Hajós Alfréd Általános Iskola, a Török Ignác Gimnázium és Cantus Ludus műsora készít fel bennünket lélekben az ünnepre.
Vasárnap már 15 órától ellátogathatnak a gyerekek a játszóházba, délután pedig a Club Színház és a Városi Vegyeskar programján vehetnek részt az érdeklődők.
A városi összefogással megvalósuló ünnepi programok december 23-án fejeződnek be, ekkor 17-től 19 óráig többek között a Szironta Együttes csengettyű játékában gyönyörködhetnek majd, akik kilátogatnak a főtérre.


Látogatottság: 13458
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése