2024. április 28. , 23:32
Köszöntjük Valéria nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.07.22 08:42
Sport, sport, sport
Nyomtatható verzió

Összeállításunk az elmúlt hetek gödöllői sporteredményeit összegzi.


Vívás – Világbajnokság Moszkva
Gémesi Csanád: csapatban 7. hely

Hetedik helyen végzett a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szatmári András alkotta magyar férfi kardcsapat a július 13-19. között Moszkvában megrendezett vívó világbajnokságon úgy, hogy a világ talán legerősebb válogatottjától, Oroszországtól szenvedett vereséget a negyeddöntőben.
Gémesi Csanádék a 30 csapatot felvonultató mezőnyben 45:36-ra kaptak ki a házigazda, végül ezüstérmet szerző oroszoktól. Az 5-8. helyekért előbb az Amerikai Egyesült Államok ellen maradtak alul 45:41-re a kardozóink, végül a 7. helyért Koreát verték 45:44-re.
Egyéniben ezúttal sem állt pástra Csanád a világbajnokságon.

Küzdősport – K-1 Gála a Trafóban
Bunyós sikerek a hazai ringben

Minden szempontból sikeresen zárult június 27-én a gödöllői Trafó Klubban első alkalommal megrendezett K-1 Gála.
A Gödöllői Muay Thai és Boksz Egyesület, azaz a Crow-Gym szervezte nagyszabású esemény első mérkőzését mindjárt egy hazai bunyós, Anselment Adrián vívta, akinek 3 kilóval nehezebb érdi ellenfele nem bírta a nyomást, és feladta a mérkőzést, így a fiatal versenyző technikai KO-val diadalmaskodott. Őt követte kick-light kategóriában a 61 kilós Kádár Norbert, majd a 78 kilogrammos Prokaj Milán, akik nagy harc árán, de végül alul maradtak ellenfelükkel szemben.
A lányok mezőnyében a sors fintoraként ismét két gödöllői csapattárs öklözhetett egymás ellen: a 67 kilogrammal mérlegelt Majláth Bianka és a nála 5 kilóval könnyebb Hornok Edina összecsapása barátságos mérkőzésként indult, de végül fergeteges adok-kapok lett belőle. A három menet után végül Bianka győzött pontozással.
Őket Peteranecz Viktor és Víg Norbert követte a ringben, akik nagy harcot vívtak, de végül pontozással alulmaradtak. A 72 kg-osok mezőnyében viszont Villányi Tamás hozta a formáját, és főleg lábmunkájának és fejrúgásainak köszönhetően egyhangú pontozással aratott győzelmet. A 10 kilóval könnyebb, első meccsét vívó Dóra Márk szintén remekelt Pitbull Team Jail Fight-os ellenfele ellen, így debütálása nagy siker volt. Ezután a rutinos Demetrovics Ádám következhetett. A 73 kg-mal mérlegelő hazai bunyóst jócskán próbára tette nála jóval magasabb, nehezebb, és tapasztaltabb ellenfele, de Ádámot a szíve ismét győzelemhez segítette, miután a második és harmadik menetben többször is sarokba szorította a Rátóczi-team harcosát.
A gálán a klasszikus ökölvívás is helyett kapott. A bemutató jelleg miatt minden bokszmeccs döntetlen eredménnyel zárult, ám ez semmit nem vesz el a három gödöllői kiválóság, a 78 kg-os Bleier Norbert, a 103 kg-os Kottán Ervin, illetve, a testvérét követően a ringben szintén parádézó, 80 kg-os Anselment Tizián érdemeiből.

Strandröplabda – Kispesti ob-forduló

A döntőig menetelt a Józsa Zsuzsi, Szabó Dorka páros
Július első hétvégéjén Kispesten rendezték meg a női Strandröplabda országos bajnokság következő fordulóját, ahol a Gödöllői RC csapatai remekeltek, Józsa Zsuzsanna és Szabó Dorka egészen a döntőig menetelt.

A kispesti ob-fordulóban Józsa Zsuzsanna és Szabó Dorka a döntőben a Dömötör-Mátrai Beáta, Nagy Krisztina duóval szemben maradt alul, míg a GRC másik párosa, a Czene Adrienn, Dénesi Brigitta duó az eddigi legjobb ob-helyezésüket elérve az ötödik helyen zárt. Bemutatkoztak az egyesület versenyzői a korosztályos bajnokságon is: Kalmár Viktória és Tunyogi Csenge a tizenegyedik, Hemmert Yvon és Zeller Kinga pedig a tizennegyedik helyen végzett a náluk két évvel idősebbek (U17) között.

Stradröpi-gála Gödöllőn – Élőben az új sporttévén
A magyar elit a gödöllői homokon

Július 22-én Gödöllőn, a Szent István Egyetem sporttelepén rendeznek meghívásos strandröplabda-gálát, amelyet az elmúlt hétvégén induló új sportcsatorna, az M4 élőben közvetít majd.
A gödöllői önkormányzat, a SZIE és a P20 napfénykrémet forgalmazó dán vállalat támogatását élvező gála 17 órakor kezdődik és az eddig megrendezett két országos bajnoki forduló győztesei mérkőznek meg egymással, méghozzá nem kevés tétért, hiszen a győztes duó a férfiaknál és a nőknél is 50 ezer forintos pénzdíjban részesül.

Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokság – A Táncsicson feszülnek egymásnak
Tojáslabdáé a főszerep Gödöllőn

Július 22-25. között Gödöllő lesz a házigazdája az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokságnak. A mérkőzések helyszíne a Táncsics Mihály úti Sportcentrum.
A július 22-ei regisztrációt követően július 23. és 24. között a csoportmeccseket láthatják majd a kilátogató nézők, míg 25-én a helyosztókra kerül majd sor. A férfiaknál bolgár, svájci, német, spanyol, francia, grúz, olasz, moldáv, holland, portugál, orosz, török nemzetiségű, és természetesen a házigazda Szent István Egyetem társulatai feszülnek majd egymásnak, míg a hölgyek mezőnyében bolgár, német, francia, brit, portugál, ukrán együttesek, és az ilyen jellegű tornán először induló magyar női válogatott (a torna hivatalos weboldala szerint Szent István Egyetem néven) harcol majd az Eb címért.
A hivatalos portál: http://www.eusarugby2015.com

Atlétika – Junior Eb, ifi vb, EYOF fesztivál
Gödöllői atléták a világ- és európai elitben

A Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint, öt gödöllői atléta, Répási Petra, Kriszt Katalin, Simonváros Csanád, Kovács Emma és Renner Luca is ott lehet, illetve ott lehetett a magyar válogatott tagjaként az EYOF fesztiválon, az ifjúsági vb-n, illetve a junior kontinensviadalon.
Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF), ami az 1999-2000 korosztály egyik legnagyobb sporteseménye és ebben az évben Grúzia (Tbiliszi) rendezi július 27 és augusztus 1. között Kriszt Katalin magasugrásban, míg Simonváros Csanád rúdugrásban képviseli majd hazánkat és egyben öregbítheti a GEAC atlétika bázisának hírnevét.
A Répási Petra edzője Karlik Pál, a másik három lányé Zsivóczky Attila, az egy szem fiúé pedig Szörényi István.

Junior Eb – Répási Petra három századra a dobogótól

Július 16-19. között a svédországi Eskilstuna adott otthont a junior Európa-bajnokságnak, amelyen Répási Petra vehetett részt gödöllőiként 100 méteres gátfutásban és egészen a döntőig verekedte magát, ahol végül három századmásodperccel maradt le a dobogóról.
A hazai junior csúcsot jelentő 13,39 másodperces ideje a második legjobb időnek számított a számra benevezők közül, így Petrának a második előfutam kettes pályájáról rajtolhatott az előfutamban. A saját előfutamát 13,47-es idővel nyerte a gödöllői futó, majd az elődöntőben 13,60-at futott Karlik Pál tanítványa és jutott így be a döntőbe, ahol 13,24 mp-es egyéni csúcsot futott (végül a +2,6 m/sec hátszél miatt nem volt hitelesíthető az idő), de ez sajnos „csak” a negyedik helyhez volt elegendő. A másik magyar, Kozák Luca 13,20-as idővel ezüstérmes lett.

Ifjúsági világbajnokság, Cali – Renner Luca a húszban

Július 15-19. között a kolumbiai Caliban megrendezett Atlétikai Ifjúsági Világbajnokságon vehetett részt Kovács Emma és Renner Luca, akik hétpróbában szerepeltek. Az 1998-as korosztály fő versenye volt ez a Dél-amerikai viadal az atlétikánál. A 38 fős női hétpróba mezőnyében (100 m gát, magasugrás, súlylökés, 200 m, távolugrás, gerelyhajítás, 800 méter) induló gödöllőiek közül Renner Luca a 19. helyen végzett 5256 ponttal, míg Kovács Emma a 30. lett 4921 egységgel. A számot a svájci Geraldine Ruckstuhl nyerte meg 6037 ponttal.























Látogatottság: 4043
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése