2024. március 29. , 07:31
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2012.11.13 10:19
A gödöllői lett Magyarország legszebb főtere
Nyomtatható verzió

A Virágos Magyarországért verseny szervező bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. Gödöllő megújult főterének ítélte a „Magyarország legszebb főtere” díjat. Az elismerést november 9-én, Hévízen adták át  a Virágos Magyarországért díjkiosztó gála keretében. A megmérettetésen 298 település vett részt. Az elismerést Tóth Tibor alpolgármester vette át.  



A  Virágos Magyarországért fődíjat város kategóriában Hévíz, falu kategóriában Csopak nyerte. A szervező bizottság és a Magyar Turizmus Zrt., mint a verseny fő támogatója, idén a települések főutcáját és főterét kiemelt figyelemmel kísérte. Ezek között bizonyult gödöllői a legszebbnek.
 
 

 
 
A méltatásban kiemelték az elmúlt években Gödöllőn végrehajtott beruházásokat, amelyek jelentős zöldfelület fejlesztéssel jártak, többek között a Királyi Kastély kertjének felújítását, és a főtér „igen igényes,európai színvonalú kialakítását”.
A rangos verseny díjátadójának az idei városi kategória győztese Hévíz adott otthont, ahol a város sportcsarnokában gyűltek össze a résztvevő települések és a szervezők képviselői.
A rendezvényen Prutkay János, a Virágos Magyarországért verseny szervező bizottságának elnöke elmondta, már a tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a versenyt, aminek során a közterületek és az épületek virágosítása mellett többek között a zöld felületek minőségét, a települések rendezettségét, tisztaságát, a környezettel való egységet, a fenntarthatóságot, valamint  az önkormányzat és a civil szervezetek összefogását is értékelték.
A  Virágos Magyarországért fődíjat város kategóriában Hévíz, falu kategóriában pedig Csopak nyerte. A versenynek köszönhetően azonban valamennyi település gazdagodott, hiszen tovább szépültek falvaink, városaink, amik – mint az a rendezvényen elhangzott, egyrészt élhetőbbé teszik környezetünket, másrészt pedig vonzóvá a turisták számára.
A „Magyarország legszebb főtere” díj mellett Gödöllő a Green City Mozgalomtól is kapott egy elismerést: az egyesület környezetvédelmi tanácsadást ajánlott fel a város részére.


Látogatottság: 4584
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése