2024. április 19. , 22:46
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.06.28.

Hagyományosan a Tormay Károly Egészségügyi Központ Lumniczer-emlékfalánál kezdődött meg a gödöllői Semmelweis nap. Itt tisztelegtek városunk kiemelkedő orvos-egyéniségeinek emléke előtt.
Dr. Szabadfalvy András, az egészségügyi központ igazgatója, az intézmény névadója, Tormay Károly életútját és tevékenységét ismertette, majd a résztvevők elhelyezték koszorúikat az emléktáblánál.
Az ünnepség ezt követően a Művészetek Házában folytatódott, ahol átadták a Gödöllő Egészségügyéért díjakat.

Bővebben
2011.06.28.

Június 27-28-án a sportigazgatók tanácskozásával búcsúzott el Gödöllő és a Királyi Kastély az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségének gödöllői rendezvényeitől.
Az Informális Sportigazgatói Értekezlettel zárultak a magyar uniós elnökség sportügyi feladatai. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárának, Czene Attilának vezetésével lezajlott kétnapos megbeszélés zárónapján a tagállamok sportigazgatói a sportot érintő uniós szintű közös kihívásokról, a harmadik országokkal történő együttműködésről és az önkéntesség sportbeli szerepéről tárgyaltak. Az eseményen részt vett Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is.

Bővebben
2011.06.28.

Értesítem kedves ügyfeleinket, hogy Gödöllő Város Polgármesteri Hivatala 2011. július 1. napján (pénteken) köztisztviselői munkaszüneti nap miatt, 2011. július 5. napján (kedden) 13 órától technikai okok miatt zárva tart.

dr. Nánási Éva  
címzetes főjegyző

Bővebben
2011.06.27.

Éjfélig tartó fieszta helyszíne volt június 25-én Gödöllő megújult főtere. Szombaton 10 órától éjfélig várták színes programok az érdeklődőket, aminek során Gödöllő testvérvárosainak kultúrájából, művészeti életéből kaphattunk ízelítőt. A fellépők sorában városunkat a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete tagjai képviselték, akik európai slágerekből állították össze műsorukat. Míg a színpadon egymást követték a látványos, zenés programok, a téren különböző standokkal várták a látogatókat testvérvárosaink, a gödöllői civil szervezetek, valamint a portékáikat kínáló kézművesek. A fesztiválhoz kapcsolódóan a Városi Könyvtár és Információs Központban és a Városházán fotókiállítás nyílt, ami a tizennégy település nevezetességeit mutatja be.

Bővebben
2011.06.27.
A sport területén egyértelműen sikeres volt a magyar európai uniós elnökség, mert az elmúlt fél év során valamennyi tagállam elfogadta a sport első uniós munkatervét – hangoztatták az európai sportigazgatók kétnapos gödöllői informális értekezletén részt vevő külföldi delegációk képviselői.
Bővebben
2011.06.27.
Az Erzsébet-park bejárata előtti közterület rendezése érdekében felmerült, hogy az Erzsébet fagyizó kissé kibővített szolgáltatási körrel (nyilvános illemhely működtetésével, fedett fogyasztótérrel) igényesebb kialakításban a park területén belülre kerüljön. Bővebben
2011.06.27.

A képviselő-testület megtárgyalta és elfogadta a közalapítványok beszámolóit.

Bővebben
2011.06.27.

A múlt évtized közepén a megújuló kastéllyal szemben, Gödöllő főterére a volt Községháza lepusztult, kívül-belül romos, dúcolt erkélyű - patkányfészekhez hasonlítható állapotú - épülete nyomta rá bélyegét. Az önkormányzat hosszú időn át kereste az idegenforgalmi hasznosítás lehetőségét. Ma szálloda, kávéház, üzletsor, mélygarázs működik az épületben, virágágyásokkal és fákkal beültetett díszudvarán át lerövidíthető a séta a Szabadság térről a Dózsa György útra. Az ingatlan harmonikusan illeszkedik a legutóbbi időben megújult főtérhez. Értéke kétmilliárd forintra becsülhető.

Bővebben
2011.06.27.
Az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását kezdeményezte Vörös István (Fidesz) képviselő. Előterjesztését a képviselő-testület nem támogatta.

 

Bővebben
2011.06.27.

Tisztelt Gödöllői Polgárok!
Gödöllő Város Önkormányzata „Gödöllő Vállalkozója” Díjat adományoz azoknak a köztartozással nem rendelkező egyéni vállalkozóknak, társas vállalkozások személyesen közreműködő tulajdonosainak, illetve vezető tisztségviselőinek, akik olyan tradicionális, illetve modern ipari, szolgáltatási tevékenységet folytatnak, amely a város gazdasági életében, a lakosság ellátásában tartósan kiemelkedőnek és színvonalasnak minősül, illetve jelentős eredményeket értek el a város fejlődését, szolgáltatásainak bővítését célzó vállalkozási tevékenységeikkel.

Bővebben
2011.06.27.
Értesítjük Gödöllő város lakosságát, hogy a Pest Megyei Bíróság, valamint minden helyi bíróság – így a Gödöllői Városi Bíróság is – 2011. július 18-tól 2011. augusztus 19-ig ítélkezési szünetet tart. Bővebben
2011.06.27.

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B.§-ban foglalt rendelkezések alapján július 1-je Semmelweis nap,amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.

Bővebben
2011.06.24.
A Magyar Szabadság Napja alkalmából, az Európai Uniós Elnökség gödöllői záróeseményeként június 24-én este az Alsóparkban, a Világfánál "EzertizenegyÉv a Szabadság útján" címmel az ExperiDance Társulat Román Sándor koreográfiáját mutatta be. Ünnepi beszédet mondott dr. Gémesi György polgármester, aki külön köszöntötte Makray Katalint, Schmitt Pál köztársasági elnök feleségét és Antall Józsefnét, a néhai miniszterelnök feleségét valamint Gödöllő testvérvárosainak közel háromszáz fős küldöttségét. A program keretében határon túli magyarok tettek ünnepélyes állampolgársági esküt. Bővebben
2011.06.24.
Laxenburg, Forssa, Brandys nad Lábem-Stará Bleslav, Dunaszerdahely, Giessen, Zenta, Bogor, Zywiec, Wageningen, Csíkszereda, Beregszász, Turnhout, Valdemoro, Aichach sétányokat avattak fel június 24-én a gödöllői Alsóparkban. Az Európai identitás című Testvérvárosi Fesztiválra érkezett vendégeket a Chopin Zeneiskola udvarában dr. Gémesi György polgármester köszöntötte, majd a több száz vendéga sétányneveket jelölő kis kőtömbökhöz igyekezett , amiket rövid köszöntéssel avattak fel. A testvérvárosi delegációk részt vesznek a Magyar Szabadság Napja esti ünnepségén, majd a szombati egész napos fesztiválon.
Bővebben
2011.06.23.

Az Európai Uniós Elnökség záró eseménye június 24-én, pénteken 20 óra 30 perckor az Alsóparkban, a Világfánál

Bővebben
2011.06.23.
Június 25-én, szombaton, a főtéren - egész napos programsorozat Gödöllő testvérvárosaiból érkező művészeti együttesek fellépésével Bővebben
2011.06.23.

Az elmúlt félév európai uniós elnöksége kapcsán emlegetett Gödöllő dinamikus fejlődést mutat. A település önálló városi arculattal, fejlesztési elképzelésekkel és átgondolt stratégiával rendelkezik - mondta a Rádió Orient műsorában Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A városvezető szólt a szerinte nem kellőképpen átgondolt önkormányzati törvénytervezetről és a magyar sportélet feltámasztásának lehetőségeiről is.

Bővebben
2011.06.23.

Andrássy Gyula gróf, egykori miniszterelnök, az Osztrák-Magyar Monarchia külügyminisztere mindenki számára követendő példa, jelenleg is érvényesek azok az értékek, amelyekért ő kiállt – mondta Martonyi János külügyminiszter csütörtökön Gödöllőn.

Bővebben
2011.06.23.
A városi képviselő-testület június 23-i ülésén elsőként Vécsey László, a gödöllői választókerület országgyűlési képviselője számolt be munkájának első évéről. Bővebben
2011.06.23.


Rövidesen újabb virágokkal gazdagodik a főtér. Csütörtökön délelőtt ugyanis megkezdték a virágtartók felhelyezését a kandeláberekre. Ezzel együtt kihelyezik a zászlótartókat is, így a következő nemzeti ünnepen – hasonlóan a korábbi évekhez – már lesz lehetőség a zászlók kihelyezésére.

Bővebben
2011.06.23.
100 éve, 1911. szeptember 2-án indult meg Gödöllő és Veresegyház között a vasúti közlekedés villamos vontatású vonattal, a Kismukival, amelynek működése az 1970-es évekig az egész település életére kihatott.
Bővebben
2011.06.23.
Augusztus 1-jétől öt évre Balogh Gyulát, a cigány kisebbségi önkormányzat elnökét, Halász Leventét és Varga Árpád képviselőket választotta meg a képviselő-testület a Gödöllői Piac Üzemeltető és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságába.

Bővebben
2011.06.23.
Kristóf Etelka képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom) önálló képviselői indítványban kezdeményezte Gödöllőn a rovásírásos  helységnévtáblák  kihelyezését.
Bővebben
  1 / 4 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése