2024. március 28. , 17:59
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2018.06.29 18:04
Elismerések az eredményes munkát végző településvezetőknek
Nyomtatható verzió

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által alapított Polgármesteri Ezüstlánc Díjjal idén Ambrus Gyöngyit, Kistokaj polgármesterét tüntették ki, a Polgármesteri Aranygyűrű Díjat pedig Beke László, Környe polgármestere és Illár József Palágykomoróc-Kisszelmenc polgármestere vehette át.


Ambrus Gyöngyi, Kistokaj település polgármestere a Borsod-Abaúj – Zemplén megyei közel 2000 lakosú település vezetőjeként 2010-ben a település fiataljainak megtartását tűzte ki célul minőségi intézményrendszer kiépítésével. Ez mára olyan jól sikerült, hogy a nem a 10 kilométerre lévő Miskolcra költöznek be a fiatalok hanem új lakópark létrehozása után, a nagyvárosból költöznek Kistokajba a csendre, pihenésre vágyók.
8 év alatt 50-ről, 138-ra növekedett az óvodai létszám új csoportok indításával intézmény bővítéssel energetikai korszerűsítéssel. Hasonló feladatok állnak az iskola előtt, a színházterem építése után most 6 teremmel szeretnék bővíteni az intézményt. Új gyógyszertárat, rendelőintézetet építettek, létrehozták az idősek napközi otthonát, a helyi piacot, valamint egy játszóteret és szabadtéri színpaddal rendelkező rendezvényteret is kialakítottak a közösségnek.
Ambrus Gyöngyi fontosnak tartja a civil élet megerősítését a településen ahol jelenleg 12 szervezet működik, s ezt a szemléletet kívánja elterjeszteni az egész országban.
Beke László Környe független polgármestere a közel 4500 lakosú, Tatabánya melletti település vezetését 2006-ban vállalta el a helyi iskola tanáraként a fiatalok, vállalkozók felkérésére. Első feladatai között új közösségi terek létrehozása és az intézményi infrastruktúra megteremtése szerepelt.
Építettek új főteret ahol számtalan rendezvényt tartanak, új óvodát és bölcsődét az egyre bővülő igények miatt, felújították a Községházát, Művelődési Házat, átadás alatt áll a gyermekorvosi rendelő, körzeti megbízotti iroda, felújítják a község műemlék plébániáját. 2014-ben a Magyarországi Falumegújítási Díjat is elnyerte a település.
A Tatabányával közös ipari park jelentős bevételi forrása a településnek és munkahelyben sincs hiány a közeli városnak köszönhetően. A közeljövőben tervezik a környei tó partján lévő szociális intézmény fejlesztését, tóparti vendégház építését, de kibocsájtottak Környe Kártyát is mely a helyi lakosoknak nyújt kedvezményeket. Sokan települnek ki az új lakóparkba is a község fiatalokat támogató Szülőföld programjának köszönhetően.
Beke László a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás alelnöke a Polgármesterek a Falukért Egyesület elnöke, és 2017-ben a történelmi hagyományok és a határon túli kapcsolatok ápolásáért a felvidéki testvértelepülés, Tardoskedd díszpolgárává választották.
Illár József, a Kárpátaljai Kisszelmenc és Palágy -Komoróc polgármestere 1996-os polgármesterré választása óta foglalkoztatta a Szlovákiához és Ukrajnához került Szelmencet kettévágó második világháborús határ kérdése. Aláírásgyűjtésbe kezdett, a határon kettévágott székelykaput állított, istentiszteleteket és könyvbemutatót tartott Zelei Miklós: A kettézárt falu című könyvéből és elment egészen az USA Kongresszusának Emberjogi Frakciójáig, hogy elérje a határ megnyitását. Fáradozásait 2005-ben siker koronázta.
A több mint ezer főt számláló két faluban Illár József polgármestersége alatt sikerült kiépíteni a teljes gázellátást, felújítani a közvilágítást és a családorvosi rendelőt. Pályázatok és a Magyar Állam segítségével 2016-ra sikerült részlegesen felújítani, a kultúrházat melynek munkálatai most folytatódhatnak.
2015-ben az Általános iskola új tetőszerkezetet kapott, és a Kárpát-medencei 2017-es Óvodafejlesztési Program keretében megújult az óvoda is, ahová egyre több gyermek jár.
Palágy-Komorócra sikerült letelepíteni egy nyílászáró gyárat ami remek munkalehetőség a csökkenő szarvasmarha tartás kiváltására és a határrendészeten is sokan dolgoznak a településekről.
Illár József a határ teljes átjárhatóságáért dolgozik, a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke a ,,Kisebbségekért díj’ kitüntetésben részesítette, de átvehette a Magyarok Világszövetsége ,,Szent László” emlékérmet is, s mindezek mellett az Ukrán Parlament Elnöke is kitüntetésben részesítette a községben elért fejlődésért.









Látogatottság: 563
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése