2024. március 29. , 00:11
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2018.03.23 14:13
Vécsey interjú: szadai állítások, gödöllői tények
Nyomtatható verzió

Vécsey László országgyűlési képviselő egy szadai újság februári számában azt nyilatkozta, hogy a gödöllői önkormányzat „a kezdetektől példátlanul sunyi módon gáncsolja az uszoda ügyét”. A cikkre dr. Gémesi György polgármester hívta fel a képviselő-testület figyelmét a március 22-i ülésen. Véleménye szerint az állítás kínos helyzetbe hozta a testületet, hiszen magyarázkodnia kellene azon, amin nincs mit magyaráznia. Ezért azt kérte a grémiumtól, hogy utasítsa vissza Vécsey László állítását. Ezt a képviselők közül tízen meg is tették, a fideszes Simon Gellért és Molnár Árpád azonban nem szavaztak, egy képviselő pedig tartózkodott. Történt ez azon a napon, amikor Vécsey Lászlónak olyan szórólapja jelent meg Gödöllőn, amin az szerepelt, hogy az uszoda már fel is épült.


A 2111 Szada hasábjain megjelent cikkel kapcsolatosan dr. Gémesi György sajnálattal állapította meg, hogy az uszoda körüli hullámok nem ültek el és ebben nyilván a kampány is szerepet játszik a képviselővel készült interjúban. A saját személyével kapcsolatos honatyai minősítésekkel nem kívánt foglalkozni, ezeket már megszokta, de a képviselő-testületről megfogalmazott országgyűlési képviselői állítás – mint mondta – kimeríti a hazugság fogalmát.
Szó szerint a következő olvasható a szomszéd falu lapjában: „Állami részről tavaly nyár elején minden folyamat lezárult, a tendernyertes kivitelező cég munkatársai, gépei, alvállalkozói azóta ugrásra készen várják, hogy megkezdhessék végre a munkát. A gödöllői önkormányzat azonban a kezdetektől példátlanul sunyi módon gáncsolja az uszoda ügyét. Legutóbb a Helyi Építési Szabályzat telekalakításra vonatkozó, az állami telket átszabdaló rendelkezésével igyekeztek késleltetni a kezdést. Ezt a rendelkezést idén januárban, erős médianyomás hatására visszavonták ugyan, de ez nem hozza vissza az utóbb elvesztegetett fél évet, sőt újabb 3-6 hónap késedelmet vetít előre.”
Mint emlékezetes, a januári ülésen Vécsey László azt a tájékoztatást adta, hogy az uszoda beruházás megvalósulásának akadálya az ingatlant érintő szabályozási vonal. Ez ügyben a polgármester soron kívül, február 1-jén tárgyalt a projektgazda Nemzeti Sportközpontok vezetőjével, aki azt kérte az önkormányzattól, hogy törölje a telekről a szabályozási vonalat. Elmondta, idő hiányában a telekhatár rendezésének feltételei nem biztosíthatók. Fontosabb érdek, hogy az uszoda mielőbb építési engedélyt kapjon. Ezért kifejezetten azt kérte, hogy az önkormányzat módosítsa a Gödöllő helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló rendeletét annyiban, hogy a szabályozási tervről leveszi a szabályozási vonalat és így a meglévő telek tervezett beépítésének nem lesz akadálya.
A következő napra, február 2-ára összehívott rendkívüli testületi ülésen döntöttek is a szabályozási terv módosítás elindításáról.
Gémesi György a csütörtöki ülésen megjegyezte: úgy gondolja megfelelően cselekedtek, Simon Gellért személyesen megköszönte a korrekt eljárást. A fejlesztési minisztertől pedig továbbra is hiába várja a választ a több hónapja elküldött levelére, amiben azt kérdezte, miben hátráltatja a város a kiemelt kormányzati beruházást…
Az ügy pikantériája: a kormány március 5-én arról döntött, hogy az uszoda telkét rendezettnek kell tekinteni abban az esetben is, ha a telket érintő telekhatár-rendezés még nem történt meg. Ezt a döntést több hónappal ezelőtt is meghozhatták volna.
A szóban forgó interjúban Vécsey László másik vesszőparipája is megjelent, amikor a következőket állította: „Gödöllőn a háromból két feltétel, az illegális migránsok betelepítésére alkalmas hely és az önkormányzat fogadókészsége adott. (…) A legnagyobb veszély, ami a Gödöllővel szomszédos településeket, sőt a járás minden települését is fenyegeti, az a gödöllői önkormányzat hozzáállása.
A polgármester az interjú e részével kapcsolatban elmondta, a képviselő-testület 2017-ben hozott határozatában kijelentette, „eddig sem tervezte és a jövőben sem tervezi menekültek befogadását.” Hozzátette: ahhoz, hogy bárkit betelepítsenek, a Magyar Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal engedélyére lenne szükség, mint ahogy ilyen engedélyből egyébként a nevezett hivatal kiadott 3000 darabot és az érintetteket Fidesz vezetésű településeken helyezték el, köztük Józsefvárosban.
Megkérte a helyi fideszes képviselőket, mondják meg, hogy Gödöllőre hány bevándorlót telepítettek be azóta, miből gondolják, hogy továbbra is megvan Gödöllőn a fogadókészség, hány bevándorlást szervező irodát láttak a városban és mit szólnak ahhoz, ami például Józsefvárosban történt, ahová 80 embert telepítettek be. Továbbá: nem érzik-e azt, hogy a képviselő úr újra hazudott, mintha nem is lett volna a képviselő-testületnek az állításával ellentétes döntése.
Simon Gellért a hazugságra vonatkozó polgármesteri kijelentést visszautasította, de a kérdésekre, mint dr. Gémesi György megjegyezte, nem adott tartalmi válaszokat.


Látogatottság: 804
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése