2024. március 29. , 07:54
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2018.02.22 12:10
Képviselő-testületi ülés – Vita a gazdasági bizottság ülése kapcsán
Nyomtatható verzió

A képviselő-testületi ülés Egyebek napirendi pontjában Molnár Árpád fideszes képviselő a következőt kérdezte Gémesi György polgármestertől:

- Mi a véleménye arról, hogy a legutóbbi gazdasági bizottsági ülésen polgármester úr kedvenc pártja helyi országgyűlési képviselő-jelöltjének gyűjtöttek aláírást a lokálpatrióta képviselők jelenlétében?




Mivel a polgármester az ülésen nem vett részt, megkérdezte a bizottság elnökét, mi történt.

Halász Levente (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) azt felelte, az ülés alatt nem látta, hogy valaki gyűjtött volna aláírást, szóban vagy tettben. Elképzelhető, hogy utána történt valami, amikor már az ülést bezárták.

- Elnök úr valószínűleg az asztalról nem látott el az asztal másik végére, azért nem láthatta az aláírásgyűjtő íveket. De nem csak ív volt, hanem szórólap is volt egyébként, tehát amikor én megérkeztem, az ott volt az asztalon, s mellette ott voltak a Lengyel Szilvia aláírásgyűjtő ívei. És ezt egyébként a bizottsági tagok egymásnak adták át. Ez történt.

A polgármester újabb kérdésére, szerepelt-e a gazdasági bizottsági ülés napirendi pontjai között aláírásgyűjtés, Molnár Árpád azt felelte, hogy nem szerepelt.

- Akkor itt most fejezzük be. Mert, hogy ki, mit visz magával a hóna alatt, milyen papírok vannak nála, ahhoz senkinek semmi köze – jelentette ki Gémesi György. – Ha a gazdasági bizottság ülésén a napirendi pontok keretén belül elhangzott, hogy a bizottság tagjait felszólítjuk arra, ezt és ezt az aláírást tegyék meg, akkor én azt gondolom, Önnek igaza van, egyébként meg szerintem nincsen.

- Akkor ön szerint teljesen jogszerű az, hogy a hivatal épületében, a bizottság ülésén aláírást gyűjtenek attól függetlenül, hogy ez napirendi pont volt-e vagy sem – kérdezett vissza Molnár Árpád.

Gémesi György ezután megkérdezte a képviselőket, volt-e aláírásgyűjtés az ülésen.

Györfi Beáta képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) elmondta, nála volt az ív, ő gyűjt aláírást Lengyel Szilviának, örül, ha támogatják őt ebben a kérdésben, de sem a bizottsági ülésen, sem előtte nem gyűjtöttek, utána volt, akivel beszélgetett.

Nánási Éva címzetes főjegyző elmondta, hogy a bizottság ülésén, ahogy az elnök közölte, megnyitásától a zárásáig semmilyen aláírásgyűjtés nem folyt. Az, hogy a bizottsági ülés előtt vagy után a jelenlévők miről beszéltek, aláírtak-e, ez már magánszférába tartozik. Hivatalos bizottsági ülésen tehát nem történt aláírásgyűjtés. Azt megakadályozni nem lehet, hogy a képviselők magukkal hozzanak iratokat, akár szórólapokat is, mert az nem tilos. Itt, ebben az épületben, ami egy munkahely, munkaidőben tilos az aláírásgyűjtés. Este 6 órakor a munkaidőnek már vége volt.

Lantai Csaba alpolgármester a polgármester kérdésére válaszolva elmondta, a bizottsági ülésen nem, de előtte és utána volt.

A polgármester kijelentette, számtalanszor elmondta Molnár Árpád, hogy pártpolitikusként van jelen az üléseken, a Fidesz nevében nyilatkozik. A bizottsági ülés is várospolitikai testület, ahol pártpolitikusok ülnek. Miért ne lehetne egy önkormányzati képviselőnél, aki egyébként más párttal szimpatizál, mint ön, egy ilyen jellegű dolog, fogalmazott. Csak a Fidesznek lehet? Csak a Fidesz írhat alá?

- Elképesztő, ön behoz ide egy politikai kérdést, ahelyett, hogy szakmai kérdésekhez szólna hozzá. Egyetlen szakmai kérdéshez nem szólt hozzá. Behoz egy olyan jellegű dolgot, amihez egyébként semmi köze, mert van joga egy képviselőnek a maga területén dolgoznia. Az önök pártja kitilt képviselőket a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről. Elképesztő módon. A jegyző asszony, aki a törvényességet felügyeli, ott volt a gazdasági bizottság ülésén. A napirendi pontok lementek, a napirendi pontok között nem volt szó semmiféle ilyen jellegű dologról, elmondták az ott lévő képviselők. Elmondta képviselő asszony, hogy volt nála a csomagban ilyen és megkérte képviselőtársát, aki szintén helyi politikus, adott esetben ezt írja alá. Mi köze magának ehhez képviselő úr?

A polgármester kijelentette, a fideszes képviselők hozzák be a testületbe a pártpolitikát, például a migráns- és az uszodaügyben. Ő soha nem hoz ide pártpolitikát, mert a képviselő-testület nem pártpolitikai csatározások színhelye, hanem a várospolitikáé. Végül annak a véleményének adott hangot, hogy Molnár Árpád korlátozni akarja egy képviselő jogosítványát.

*

A választási eljárásról szóló törvény előírásai szerint nem gyűjthető ajánlás az ajánlást gyűjtő és az ajánló munkahelyén munkaidejében vagy munkaviszonyból, illetve munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben, s nem gyűjthető aláírás állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében.

 



Látogatottság: 879
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése