2024. április 25. , 03:19
Köszöntjük Márk nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.06.22 10:22
Képviselő-testületi döntések
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület június 22-i ülésén módosította a város idei költségvetését; a döntéshozók a polgármester előterjesztése szerint átvezették a júniusig végrehajtott előirányzat módosításokat.

A közszolgáltató személyében történt változás miatt módosították és kiegészítették a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletet.
*
Új rendeletet alkottak az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és a fizetendő díjakról. Ezekre a célokra az önkormányzat térítésmentesen bocsátja rendelkezésre a Királyi Várót és a városi könyvtár földszinti konferenciatermét.
A kastély és a szálloda emeleti konferencia terme is méltó helyszín az ünnepi események megtartására, továbbá a városunkban működő vendéglátóhelyek is nyitottak a polgári szertartások lebonyolítására, azonban ezekben az esetekben egyedileg szükséges dönteni a helyiségek alkalmasságáról.
A rendelet szerint az önkormányzat által kijelölt hivatali helyiségben hivatali munkaidőn túl sorra kerülő anyakönyvi- és egyéb családi esemény lebonyolításának díja 16 ezer, hivatali helyiségen kívül 25 ezer forint.
A hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi és egyéb családi esemény lebonyolításában közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenként 12 ezer Ft díjazás illeti meg.
A hivatali helyiségen kívül történő anyakönyvi- és egyéb családi esemény lebonyolításában közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenként 15 ezer Ft díjazás illeti meg.
*
Módosították a várakozási területek kijelöléséről, rendjéről és a várakozási díjról szóló rendeletet. A Bajcsy-Zsilinszky utcát a fizető várakozási területbe vonják, aminek az érintett ingatlanok megközelítésének elősegítése a célja az előttük lévő férőhelyek zsúfoltságának enyhítésével. Az utcában található azon ingatlanok esetében, amelyek területére fizikailag nem lehet gépjárművel behajtani, s ezáltal a parkolást a telken belül megoldani, a város· egyéb területein kialakult gyakorlatnak megfelelően kedvezményekben részesülhetnek az érintettek.
*
Együttműködési megállapodást köt a város területén található, az országos közúthálózaton lévő forgalomirányító jelzőlámpák üzemeltetésére, karbantartásra és irányítására az önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel.
Az országos közúthálózaton lévő forgalomirányító jelzőlámpák üzemeltetését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. Ez magában foglalja a berendezések távfelügyeleten keresztüli és helyszíni ellenőrzését, 24 órás diszpécser szolgálatot, a berendezések ki- és visszakapcsolását (pl.: baleset, rendezvény, úton folyó munkák esetében), hibák javítását, rongálás esetén a helyreállítást, a dokumentációk kezelését, közműegyeztetést, villamos felülvizsgálatokat.
Az együttműködési megállapodásban szereplő üzemeltetési díj két részből tevődik össze. Alapját az előre meghatározható, kötelezően elvégzendő ellenőrzési és karbantartási tevékenységek átalánydíja képezi. Ez a díj kiegészül az eseti javítások költségével. A jelzőberendezések elektromos energia felhasználási díját jelenleg a város fizeti, a megállapodás megkötését követően ezt a költséget arányosan számolják el a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel.
*
A testület beszámolót tárgyalt meg és fogadott el a pályázati tevékenységről. A 2013-2017. időszakra vonatkozó előterjesztés szerint darabszámban a hazai pályázatok, értékét tekintve az Európai Unió által finanszírozott pályázatok vezetnek. Jelenleg 11 nyertes, folyamatban lévő pályázattal rendelkezik az önkormányzat.
*
Engedélyezték a maximális csoportlétszámok átlépését az önkormányzati fenntartású óvodákban a következő nevelési évre.
*
A képviselő-testület nem fogadta el a Pest Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívására készített, Gödöllő város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről szóló 23/2015. (X.16.) önkormányzati rendelete módosítására vonatkozó előterjesztést.


Látogatottság: 672
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése