2024. március 29. , 00:54
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2016.08.21 23:07
Kávéházi Est - Az élet 50 pillanata
Nyomtatható verzió

A nyári szünet után vasárnap este a Chopin Zenei AMI-ben folytatódott a Kávéházi Esték sorozata. Az L. Péterfi Csaba által vezetett műsor - Az élet 50 pillanata címmel - ezúttal a Kávéházi Estéken énekével rendszeresen közreműködő Buka Enikő, a zeneiskola igazgatójának személyiségére építve vázolta fel egy magával ragadó pedagógus és művész egyéniség életének keresztmetszetét, bemutatva olyan kollégákat, tanítványokat és barátokat, akikkel közel két évtized emlékezetes produkciói is megvalósultak.


Az esten megismerkedhettünk Buka Enikő berekböszörményi iskolás éveinek emlékeivel, amiket egykori osztályfőnöke, Dézsi Mária elevenített fel, majd Soldevilla Katalin a Gödöllőn töltött első évekről beszélt.

Ezután következtek az egykori muzsikus növendékek, Baráth Nóra, Tóth Zsuzsanna, Albert Janka és Kovács Bori, akiktől megtudhattuk Enikő tanárként nagyon szigorú volt, és közel sem annyira "jó fej", mint barátként. Élményeik láncát zenei betétek kötötték össze. Angolkürtöket, oboákat szólaltattak meg, zongorán Ferenczy Beáta és Fodor László, Buka Enikő férje, a zeneiskola tanára, a Kossuth-díjjal kitüntetett Hot Jazz Band klarinétosa kísért.

A kollégák közül T. Pataki Anikó ült ezután a kávéházi asztalhoz, akitől megtudhattuk ő  "szerelem gyerekként" került a Gödöllő Consort együttesbe csellistaként.  Ezúttal a Shakesperae: Sok hűhó semmiért című 1993-as filmváltozat egyik legismertebb betétdalát a Sigh no more-t adták elő Buka Enikő, Fodor László, T. Pataki Anikó és Lencsés Balázs társaságában, közben L. Péterfi Csaba a szöveg magyar fordítását tolmácsolta a közönség felé.

Az otthonról kapott értékek bizonyságáról tanúskodott Buka Enikő, Fodor László és Valastyán Gergő (Enikő fia) játéka, ők a Nino Rota Rómeó és Júlia című dalát játszották – érdekesség, hogy ez a dal csendült fel Buka Enikő és Fodor László esküvőjén is, a már említett Gödöllő Consort előadásában. ezt a dalt Enikő és Laci azóta sok barátjuk esküvőjén játszotta el. az eredeti forgatókönyvtől eltérve Fodor László és Lencsés Balázs meglepetésként Norah Jones számot játszott a születésnaposnak.

L. Péterfi Csaba, Buka Enikő és Mészáros Beáta, a Garabonciás Színtársulat vezetője elmesélték a közös gödöllői produkciók történetét a Cantus Ludus koncertjeitől a  Kávéházi Estéken át a februárban bemutatott A Szerelemről című előadásig.

A beszélgetések és a zenei művek tolmácsolása mellett Márai Sándor és Popper Péter gondolatait is megidézték többek között a boldogságról, a szomorúságról, a nőkről és a madarakról, a tapintatról, a gyöngédségről, a csöndről. A kávéházi hangulatot virágok, forró csoki, csoki torta is fokozták, végül minden résztvevő megkóstolhatta a főszereplő 50. születésnapjára készített tortát.

A következő Kávéházi Estére október 2-én kerül sor a Királyi Váróban.







































Látogatottság: 1269
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése