2024. március 28. , 18:26
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2016.02.18 22:25
Közmeghallgatás a fejlesztési tervekről és az egészségügyi ellátásról
Nyomtatható verzió

Gödöllő idei fejlesztési terveit és az egészségügyi ellátás helyzetét ismertette a képviselő-testület mai közmeghallgatásán dr. Gémesi György polgármester és Nagy Árpád, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatója, majd kérdésekre, hozzászólásokra válaszoltak. A közbiztonságot és a közlekedés biztonságát érintő témakörök megválaszolásába dr. Bozsó Zoltán városi rendőrkapitány is bekapcsolódott.




A Török Ignác Gimnáziumban megtartott mintegy 3 órás fórum jól érzékeltette, hogy mennyi erőfeszítésre van szükség az önkormányzat által elért szolgáltatások színvonalának megőrzéséhez, több területen az emeléséhez és hogy mely területeken érzik javítandónak a lakosok az életminőséget elsősorban a közvetlen környezetükben.

Több településrészről érkezett panasz a szennyvízhálózat bűzéről. Az antalhegyiek csatornázást és útépítést szeretnének. Úgy vélik, a térfelügyeleti rendszer kibővítésével több száz ház lakói élnének nagyobb biztonságban és a telepítéshez pénzzel is hozzájárulnának. Elhangzott, hogy a Testvérvárosok útján a közlekedést a leromlott burkolat mellett a gyorshajtás is veszélyessé teszi. Nagy szükség lenne a Testvérvárosok útja és a Szabadság út kereszteződésében körforgalomra vagy jelzőlámpás csomópont kiépítésére. A Kotlán Sándor utcában az okmányiroda kiköltözése miatti forgalomnövekedés rontja a lakók komfortérzetét. Úgy tapasztalják, hogy a parkolás nem megoldott.

Vörös István a Szót Kérünk a Közjóért Egyesület elnöke egy levelet olvasott fel és adott át a polgármesternek, amiben kérte, hogy a márciusi ülésen függessze fel a képviselő-testület a kommunális adót, az így kieső 200 millió forinttal pedig módosítsa a költségvetést. Gémesi György erre válaszolva elmondta, az ötlettel szemben állnak a lakosság által megfogalmazott elvárások. Nem árultam zsákbamacskát, fogalmazott, arra utalva, hogy a 2014-es választási kampányban is elmondta, a lakosság hozzájárulására is szükséges lesz a fejlesztésekhez. Ennek megfelelően kell most cselekedni, az ötéves ciklusprogramot végrehajtani. Hozzátette: a korábbi években 5-6 milliárd forintot fordított a város az infrastruktúra fejlesztésére. A kommunális adó felhasználásának is meglesz a látszata, ez a pénz utakba, járdákba fektetve gyarapítja a város vagyonát.

Az idén kétmilliárd forint fejlesztési forrás nyújt alapot az önkormányzat ötéves gazdasági programjának megvalósításához. A közmeghallgatás résztvevői a sportcsarnok építése, a Művészetek Háza folytatódó felújítása mellett arról is értesültek, hogy a tervek szerint megújul a Testvérvárosok útjának egyik szakasza és elérhető közelségbe kerülhet az Antalhegyen a csatornázás. Az út- és járdaépítések folytatásához, a meglévő közlekedési infrastruktúra karbantartásához az önkormányzati pénzek mellett szükség van a lakosság hozzájárulására, amint ezt a képviselő-testület többségét adó Gödöllői Lokálpatrióta Klub választási programjában meg is fogalmazták.

A város jelentős támogatást nyújt a 25 település szakorvosi ellátását végző Tormay Károly Egészségügyi Központ működéséhez. Az úgynevezett teljesítmény volumenkorláton túl – ami azt jelenti, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csak bizonyos mennyiségű orvosi kezelést finanszíroz és emiatt a betegeket érzékenyen érintő várólisták alakulnak ki – nehezíti a gyógyítást az orvoshiány is. Két éve bevezették a laboratóriumi vizsgálatok előjegyzését. Jellemző a forgalomra, hogy naponta 150-180 embertől vesznek vért.

Számok támasztják alá Gödöllő javuló közbiztonságát, de az is igaz, hogy előfordul, a rendőrség által elfogott gyanúsítottat az ügyészség vagy a bíróság elengedi, azután újra rendőrkézre kerül, közölte a rendőrkapitány. Dr. Bozsó Zoltán kérte a gödöllőieket, hogy mindenkor forduljanak bizalommal a körzeti megbízott rendőrökhöz is. Gémesi György hozzátette, az önkormányzat már két autóval segítette a kapitányság munkáját, majd szintén kiemelte a körzeti megbízotti hálózat jelentőségét.











Látogatottság: 1115
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése