2024. április 19. , 06:14
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.09.20 18:05
VIII. Vadásznap a kastélyban
Nyomtatható verzió

 Hatalmas érdeklődést hozott a vasárnap megrendezett VIII. Vadásznap a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A tárlatvezetéssel, kiállításokkal, állatbemutatókkal, gyerekprogramokkal, vásárral és főzőversennyel egybekötött eseményre nagyon sokan voltak kíváncsiak. A díszudvaron Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója, Ambrózy Árpád főszervező, a Magyar Vadászíjász Egyesület elnöke, Pektor János vadászszövetségi elnök és Gémesi György polgármester mondott köszöntőt.
Nyitóeseményként vadászkürtös tiszteletadás keretében megkoszorúzták a Hamvay-kúriánál a tavaly felavatott vitéz Nemeskéri-Kiss Géza egykori királyi fővadászmester emléktábláját, majd vadászkürtök szavára nyitotta meg kapuit a királyi kastély.
A hagyományosnak számító eseményre az ország minden tájáról érkeztek vendégek, akik számtalan színes program közül választhattak. A díszudvar színpadán többek között szarvasbőgő bemutatót, By Me Spicy eredeti, kézzel hímzett vadászruha bemutatót láthattak a vendégek, de nagy sikert aratott a Vadászkamara kürtmuzsikája is. Ugyancsak a díszudvar adott helyszínt a Szellemi Kulturális Örökség közösségei folklórműsorának, ahol Alsónyék, Kalocsa, Mezőkövesd, Mohács kutúregyesületei mutatkoztak be.
A kastély verandáján nyílt meg az a kiállítás, ami a hazai vadászíjászat megteremtőjének és az ősmagyar íj életre hívójának, dr. Fábián Gyulának a munkásságát mutatja be.
A Kastélyparkban is izgalmas programok várták az érdeklődőket. Ez alkalommal a kézművesek vásárán is sok, a vadászat szerelmesei számára vonzó termék került a pultokra. A főzőverseny résztvevői is vadételek készítésében mérték össze tudásukat.
Nagy érdeklődés kísérte a vadászkutya-bemutatót, ahol az ebek produkciója közben a műsorvezető az adott kutyafajta tulajdonságaival, annak vadászat közbeni viselkedésével ismertette meg a közönséget. A solymász- és íjászbemutató is érdekes színfoltja volt a rendezvénynek. Itt Ambrózy Árpád tolmácsolásában ismerkedtek meg az emberek a magyar vadászat történetével, a különböző – az idők folyamán megváltozott – íjtípusokkal.
Fotók: Reményi Krisztián


















Látogatottság: 1542
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése