2024. április 27. , 07:02
Köszöntjük Zita, Mariann nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.02.26 21:15
EUSA-elnök: Magyarország már most készen áll Universiade-rendezésre
Nyomtatható verzió

Magyarország szinte már most készen áll egy nyári Universiade megrendezésére Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke szerint, aki örömét fejezte ki, amiért az ország komolyan fontolgatja a 2024-es olimpiai pályázat benyújtását. A lengyel sportvezető a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívására érkezett Magyarországra. Csütörtökön részt vett a MEFS budapesti közgyűlésén, pénteken pedig ellátogat Gödöllőre, az idei egyetemi hetes rögbi Eb helyszínére, illetve Miskolcra, ahol az egyetemisták és főiskolások tájfutó-, illetve kosárlabda-Eb-je lesz majd.


"Magyarország sportnemzet, ez vitathatatlan. A nemzetközi egyetemi sportélet meghatározó tagja, rengeteg kiemelkedő egyéniséget adott a világnak - mondta Roczek, hozzátéve, hogy az 1999-ben alapított EUSA-nak az utóbbi években az egyik legfontosabb partnerévé vált a MEFS. - Úgy vélem, hogy már most majdnem teljesen készen állna egy Universiade lebonyolítására, éppen ezért hiszem és remélem, hogy hamarosan pályázni is fog rá."
Az EUSA első embere az MTI-nek elmondta, támogatja a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) vezetője, Claude-Louis Gallien azon tervét, hogy az olimpiák előtti évben az ötkarikás játékok házigazdája rendezze az Universiadét. Szerinte technikai szempontból sok a hasonlóság a két multisport-esemény között, ugyanúgy szükség van sportolói falura, versenyhelyszínekre, a szállítás megszervezésére, többek között ezért is lenne nagyszerű  teszteseménye az olimpiának az egyetemisták seregszemléje. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyelőre még csak tervről van szó, melynek megvalósulásáig rengeteg egyeztetés és tárgyalás szükséges a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB).
Magyarország 2024-es lehetséges olimpiai kandidálásának tervét szintén üdvözölte Adam Roczek. Hangsúlyozta, hogy óriási kihívás a nyári játékok házigazdájának lenni, de - amint azt mondta - talán itt az ideje, hogy ez a régió, s ezen belül Magyarország benyújtsa pályázatát.
"Örömmel tölt el, hogy Magyarországon a legfelső szinten is komolyan gondolkoznak a kandidáláson" - mondta Roczek.
Kiss Ádám, a MEFS elnöke az MTI-nek jelezte, hogy hosszú ideje tervezték az EUSA vezetőinek fogadását, s most a közgyűlés kapcsán nyílt erre mód. A két szervezet közötti kapcsolatot tudatosan fűzték szorosabbra, s a korábbinál lényegesen komolyabban kezelik az EUSA eseményeit.
"Arra törekszünk, hogy erősítsük a magyar egyetemi sport nemzetköziségét. Minden évben komoly versenyeknek adunk otthont, így lesz ez idén is" - jelentette ki Kiss Ádám.
Az elnök az Universiade rendezését a MEFS egyértelmű céljának nevezte. Kiss Ádám szerint a visszavont 2019-es pályázat után legközelebb 2023-ra lehetne kandidálni, mivel 2021-ben vizes világbajnokságnak ad otthont Budapest. Hangsúlyozta, hogy azért a rendezéshez szükség van még létesítményekre, infrastruktúrára, így a döntés nem csupán rajtuk múlik.
Az olimpia és az Universiade egyfajta összekapcsolását Adam Roczekhez hasonlóan jó ötletnek tartja, mert szerinte egy ötkarikás rendezőnek képesnek kell lennie egy évvel korábban otthont adni egy méreteiben jóval kisebb egyetemi versengésnek.

MTI


Látogatottság: 1231
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése