2024. április 19. , 09:51
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.10.19 11:42
Rendőrségi ellenőrzés a földön és a levegőből is
Nyomtatható verzió

Gödöllőn és Nagykátán a falopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények felderítése érdekében, míg Dunakeszin a körözött gépjárművek, veszélyes szállítmányok és az illegális migráció kiszűrése céljából akcióztak a rendőrök, közölte a police.hu.


A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai – polgárőrök, erdészek, mezőőrök, vadászok és a közterület- felügyelők részvételével – tartottak ellenőrzést október 16-án. Az akció célja a külterületeken elkövetett falopások, terménylopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint az elkövetett jogsértések felderítése, a tettesek azonosítása és elfogása volt. A gödöllői rendőrök és a társszervek munkáját segítette a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság két munkatársa, akik helikopterről figyelték az erdős területeket és azonnal jelezték a földön ellenőrzést végző kollégáiknak, ha jogsértést észleltek. Az akció időtartama alatt a rendőrök összesen 72 gépjárművet és 86 személyt ellenőriztek, 13 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 2 személy ellen szabálysértési feljelentést tettek. Két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, egy személyt pedig az ellene kiadott elfogatóparancs alapján fogtak el.
A Dunakeszi Rendőrkapitányság illetékességi területén és az M2-es autóúton másnap 9 órától 17 óráig zajlott fokozott ellenőrzés, melynek célja a veszélyes szállítmányok ellenőrzése, valamint a körözött járművek és az illegális migráció kiszűrése volt. A rendőrök a járművek esetében megvizsgálták a műszaki állapotot és az okmányok érvényességét is. Az ellenőrzésben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi- és Közlekedésrendészeti Osztálya, a Fóti- és a Gödi Rendőrőrs munkatársai, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint polgárőrök és közterület- felügyelők vettek részt. Az ellenőrzés időtartama alatt 8238 gépjárművet ellenőriztek a rendőrök és a társhatóságok munkatársai, 25 esetben helyszíni bírságot és 3 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, 21 személy ellen szabálysértési feljelentés tettek. Egy személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt fogtak el a járőrök.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság 1 gépjárművet soron kívül műszaki ellenőrzésre rendelt be és a 18 esetben elvégzett tengelysúly mérésből 1 járműnél találtak szabálytalanságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a nap folyamán 12 jelölt és 67 jelöletlen ADR szállítmányt ellenőrzött. Ezek közül 7 szállítmány vonatkozásában eljárást indítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai nyomkövető ellenőrzéseket hajtottak végre, melynek során egy édességszállítmány miatt indítanak a későbbiekben eljárást. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 43 gépjárművet ellenőrzött, jogsértést nem tártak fel.
A Nagykátai Rendőrkapitányság illetékességi területén – október 17-én – megtartott akció célja a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, az őszi-téli időszakban jellemző falopások felderítése és visszaszorítása, a tettesek azonosítása és elfogása, valamint a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele volt.
A rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adóigazgatóság munkatársaival közösen ellenőrizték a legális és illegális színesfém átvevő helyeket. Munkájukat erdészek és vadászok is segítették.
Az ellenőrzésben résztvevők 10 személy ellen szabálysértési feljelentést tettek, 8 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai összesen 4 telephelyet ellenőriztek és több esetben találtak szabálytalanságot, melyek vonatkozásában a későbbiekben eljárást indítanak.


Látogatottság: 1127
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése