2024. március 29. , 15:47
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.06.21 07:47
Múzeumok éjszakája - Gödöllőn tizenhárom helyszínen zajlanak majd programok
Nyomtatható verzió

Gödöllőn tizenhárom helyszínen, egyebek mellett a főtéren, a zeneiskolában, az Erzsébet királyné szállodában, a városi múzeumban, a Levendula galériában, a királyi kastélyban is várják a Múzeumok éjszakája iránt érdeklődőket szombaton.


A rendezvények többsége A régi ház – 2014. kezdet és vég című idei gödöllői kulturális tematikus évhez is  kapcsolódik - mondta az MTI érdeklődésére Péterfi Csaba, a városi önkormányzat kommunikációs igazgatója.
A Múzeumok éjszakájára időzített új kiállítások sorát az Erzsébet királyné szállodában a GÖMB alkotócsoport tagjainak munkáit bemutató válogatás nyitja délután 5 órakor, majd a Művészetek Házában a korábbi nyári tárlat mintájára szervezett kortárs tárlat nyitja meg kapuit.
A Levendula galériában este fél 9-től nézhetik meg az érdeklődők A régi ház - Nagyapám emlékére című, a galéria művészeinek alkotásaiból válogatott tárlatot, míg a Régészeti látványraktárban régészeti, módszertani és szaktörténeti kiállítás ígér különlegességeket.
Az irodalom- és filmrajongóknak a városi könyvtárban az IRKA, vagyis az irodalmi kerekasztal tagjai kínálnak szellemi táplálékot, vetítések lesznek a GIM-házban és a könyvtár Antall József-udvarán, ahol a "sámlimoziban" az I. világháború idején játszódó játékfilmekből válogatnak.
Idén is külön programokkal kedveskednek a gyerekeknek: a városi múzeumnál például katonás és logikai szabadtéri játékok sora, a királyi kastélyban mese és koronakészítés várja a legkisebbeket. Azok, akik az egyes játékhelyszíneken legalább három pecsétet összegyűjtenek, ajándékot is kapnak.
A település főterén kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak - a béke jegyében - annak az ezer darab papírdarunak a hajtogatásába, melyeket felfűzve később állítanak majd ki - tette hozzá Péterfi Csaba.
A rendezvényhelyszínek között éjjel fél egyig ingyenes buszjárat közlekedik, de jeggyel igénybe vehető városnéző kisvonatot is használatba állítanak.
A gödöllői királyi kastélyban egyebek mellett Ferenc Józsefhez kötődő időszaki kiállítással, parksétával, díszudvari koncertekkel, gyermekprogramokkal készülnek az idei Múzeumok éjszakájára - tudta meg az MTI a szervezőktől.


Látogatottság: 1588
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése