2024. április 20. , 11:23
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.04.23 12:30
Ütemterv szerint haladnak a munkálatok a gödöllői szennyvíztisztító telepen
Nyomtatható verzió

A gödöllői szennyvíztisztító telep fejlesztésének kivitelezési munkái idén februárban vették kezdetüket. A közel három hónap alatt minden az ütemterv szerint haladt, jelenleg kb. 10%-os a projekt készültsége. Gödöllő Város Önkormányzata 1,166 milliárd forintos támogatást nyert szennyvíztisztító telepének fejlesztésére, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország központi költségvetése közösen finanszíroz.


Gödöllő   Város   Önkormányzata   szennyvíztisztító   telepének   fejlesztéséhez 1,166   milliárd   forintos támogatást kapott az Európai Unió Kohéziós Alapjából, amely az 1,37 milliárdos projekt összköltségének 85   százalékát   fedezi.   Az   1,166   milliárd   forintos   beruházás   során   a   telepet   korszerűsítik   és   új műtárgyakkal bővítik, hogy a létesítmény megfeleljen a jelenlegi jogszabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak.
A közel 40 éves szennyvíztelep elavult volt, annak ellenére, hogy az évek során több ízben is átalakították, bővítették. Ebben az állapotában nem tudta a településen keletkező szennyvízmennyiséget megfelelő módon kezelni. A telep a technológiai hiányosságok miatt névleges kapacitásának (napi tízezer köbméter) csupán 60 százalékát volt képes megtisztítani, így a kibocsátott tisztított szennyvíz nem megfelelő minősége miatt évente bírságot kellett fizetni.
A fejlesztés kivitelezési munkái idén februárban vették kezdetüket, amelyek során elsődleges szempont, hogy mielőbb megépüljenek az új létesítmények, illetve elkezdődjön a próbaüzem. Csak ezek után iktathatják ki a rendszerből a régi műtárgyakat, kezdhetik el azok leeresztését, fertőtlenítését és javítását. Április végére elkészültek a munkálatok kb. 10%-ával, minden az ütemterv szerint halad. Az új előülepítő és az új kombinált biológiai medence kialakításakor 14 ezer köbméternyi földet mozgattak meg. A kombinált biológiai medence alaplemeze szintén elkészült, megkezdték a vasbeton szerkezetek, illetve a belső és külső falak építését is.
A projekt jelenlegi állásáról a sajtó képviselői saját szemükkel győződhettek meg április 23-án, amikor helyszíni terepbejáráson mutatták be nekik az eddigi eredményeket.
A sajtóeseményen részt vett dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere is, aki a következőket mondta a beruházással kapcsolatban: „A beruházás célja, hogy a szennyvíztelepről kibocsátott tisztított szennyvíz minősége megfeleljen az Európai Unió víz keretirányelvében és a hazai jogszabályokban foglalt követelményeknek. Ökológiai szempontból a korszerűsítést követően javulni fog a Fiók Rákos-patak és a Gödöllő-Isaszeg közti tórendszerbe jutó víz minősége, összhangban az önkormányzat ökovárosi törekvéseivel."

 




Látogatottság: 1366
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése