2024. március 29. , 16:36
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.02.20 16:23
MVM koncertek - Gödöllőn is
Nyomtatható verzió

Elismert hazai művészek és nemzetközi sztárelőadók, zongora-, hegedű- és hárfavirtuózok adnak összesen 33 koncertet idén az MVM Koncertek komolyzenei hangversenysorozat keretében, többek között a gödöllői kastélyban.


A tavaszi és az őszi évad egyik legjelentősebbnek számító, A Zongora elnevezésű sorozatát, valamint az idén újra meghirdetett, A Hegedű című sorozatot a Zeneakadémia nagytermében, a Művészetek Palotájában és a Festetics Palota tükörtermében rendezik meg - hangzott el hangversenyek csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A koncertsorozat keretében kerül sor a 16. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra, míg az ugyancsak az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által támogatott Junior Prima-díjat elnyert fiatal tehetségek a Bartók Emlékházban adnak önálló zongorakoncerteket.
Az MVM Koncertek következő estjén, február 24-én a Zeneakadémia nagytermében Balázs János zongorázik. A zongora három arca című est három tematikus részre tagolódik: a Szerelem és szenvedély című részben Liszt és Chopin, Az éjszaka zenéje címűben Ravel, Liszt és Bartók, míg a koncert A technika ördöge című szakaszában Cziffra György, Schumann, Balakirev és Liszt virtuóz művei szólalnak meg.
A Zongora sorozat nemzetközi sztárelőadói közé tartozik Mitsuko Uchida, Jevgenyij Szugybin, Grigorij Szokolov és Nyikolaj Luganszkij. A magyar kiválóságok közül mások mellett Ránki Dezső, Bogányi Gergely, Jandó Jenő, Várjon Dénes és Mocsári Károly adnak zongoraesteket.
A sorozat egyik legizgalmasabb koncertje várható Mitsuko Uchida világhírű japán zongoraművész február 26-i estjén, amelyen Schubert G-dúr szonátáját és Beethoven Diabelli variációit hallhatja a Művészetek Palotája közönsége.
Külön sorozatot hirdettek az elmúlt évek Junior Prima-díjas fiatal művészeinek: a Bartók Emlékházban Lebhardt Dániel, Kohán István és Gyöngyösi Ivett adnak szólóesteket.
A Hegedű című sorozatban még három hangverseny hallható 2014-ben, ezeken Kállai Ernő, Jávorkai Sándor és Baráti Kristóf játszik a Festetics Palotában.
A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál idén 16. alkalommal látja vendégül a világ kiemelkedő hárfaművészeit a Gödöllői Királyi Kastély termeiben. Az idei fesztivál egyik fénypontjának ígérkezik a legjelentősebb nemzetközi versenyeket megnyerő Jana Bouskovának, a Brüsszeli Zeneakadémia professzorának hangversenye.
Az MVM Koncertek keretében külön sorozat szól majd a gyermekekhez: a Hangszerek Világa programjai ingyenesen látogathatók lesznek.
Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy nemzeti energetikai társaságként fontos feladatuknak tekintik a hazai kultúra támogatását, ennek keretében már 16 éve nyújtanak anyagi támogatást a komolyzenei koncertsorozatra, s ugyancsak támogatják a Junior Prima-díjat is.
A Jakobi László által rendezett MVM Koncertek évente mintegy 14 ezer nézőt vonzanak, ezzel az esemény a magyar komolyzenei élet egyik meghatározó koncertsorozatának számít.

forrás: MTI


Látogatottság: 1513
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése