2024. április 20. , 05:44
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.12.20 00:22
Tovább bővíthetők a határon átívelő kapcsolatok
Nyomtatható verzió

Felvidéki magyar polgármesterekkel találkozott a MÖSZ vezetősége Dunaszerdahelyen

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke, Gödöllő polgármestere és Tóth Tibor, Gödöllő alpolgármestere, a MÖSZ vezetősége tagjainak kíséretében december 18-án Gödöllő testvérvárosába, Dunaszerdahelyre látogattak, ahol a találkoztak, s megbeszélést folytattak számos felvidéki magyar település polgármesterével, s részt vettek a „Gazdasági együttműködés a szlovák-magyar határmente térségében”című konferencián.
A dunaszerdahelyi városházán rendezett találkozón Gémesi György és Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere vezetésével, számos felvidéki magyar település polgármesterének részvételével baráti hangulatú megbeszélést tartottak. A konzultáción szó esett a testvérvárosi és a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok bővítéséről, valamint a MÖSZ jövő évre tervezett rendezvényeiről, különös tekintettel a Magyar Polgármesterek X. Világtalálkozójára. A polgármesterek témajavaslatokat tettek a világtalálkozó szekcióüléseire vonatkozóan, s felmerült a terv, hogy a szekcióüléseken elhangzottakról a szlovákiai magyar polgármesterek és önkormányzati képviselők jövőre rendezendő Önkormányzati Szabadegyetemén is beszámolnak majd.
A Magyar-Szlovák Határon átnyúló Együttműködési Program keretében megrendezett a „Gazdasági együttműködés a szlovák-magyar határmente térségében” című konferencián – a határon átnyúló együttműködés gyakorlati példáiként – Dunaszerdahely kiemelt gazdasági és kulturális partnertelepülései is bemutatkoztak, dr. Babják Zoltán, Beregszász polgármestere és Tóth Tibor, Gödöllő alpolgármestere előadásán keresztül. Tóth Tibor bemutatta Gödöllő gazdasági életének húzóágazatait, turisztikai látványosságait, megújult városközpontját, királyi kastélyát, a város fenntartható fejlődésének koncepcióját, valamint a testvértelepülési együttműködés kiszélesítésével kapcsolatos elképzeléseket, amelyek között közös nyári gyermektábor rendezése is szerepel.

MP



Látogatottság: 1571
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése