2024. április 25. , 00:09
Köszöntjük Márk nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.11.20 16:45
Lovas világkupa - Négy világbajnok a fogathajtók mezőnyében
Nyomtatható verzió

Rendkívül erős mezőny méri össze tudását fogathajtásban a jövő hétvégén hetedik alkalommal sorra kerülő Lovas világkupán, amelyen négy világbajnok is jelen lesz a Papp László Sportarénában.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, a fedeles fogathajtó vk-sorozat negyedik, budapesti állomásán rajthoz áll két holland világbajnok, az idei, izsáki Európa-bajnokságon is győztes Theo Timmermann, illetve a sportág koronázatlan királyának tartott Ysbrand Chardon. Rajtuk kívül bakra ül még a pónikkal világbajnok német Daniel Schneiders, aki a stuttgarti fordulóban a legjobbnak bizonyult. A magyarokat a 2004-ben csapatban szintén vb-győztes Dobrovitz József és fia, ifjabb Dobrovitz József képviseli. Szabadkártyával indulhatnak még az Osztertág testvérek, Márk és Kristóf.
A díjugrató vk-fordulóban, melynek 30 ezer euró az összdíjazása, a magyarok részéről Tóth Lászlótól, Szász Sándortól vagy Horváth Balázstól várható jó eredmény a rangos mezőnyben, melynek többek között kiváló angol és osztrák versenyzők is tagjai lesznek. Érdekesség, hogy vélhetően legfiatalabb résztvevőként rajthoz áll a hétszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Zoltán 15 éves fia is, aki idén kiváló eredményeket ért el nemzetközi viadalokon.
A kezdetektől a minőségre törekedtünk. A hat évvel ezelőtti első vk-verseny igazi gyújtópont volt az egész lovas ágazat számára, amelynek új lendületre volt szüksége, s nagyrészt az eseménynek köszönhetően azóta pozitív spirálba került - mondta Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség (MLSZ) kilencszeres fogathajtó világbajnok elnöke, aki hozzátette, az idei vk-forduló összdíjazása 100 ezer euró lesz.
Mondok József, a szervezőbizottság társelnöke arról számolt be, hogy az előző években meghívott világsztárok helyett ezúttal egy magyar produkció lesz a főattrakció. Az Equissimo címet viselő hatvanperces műsorszámban szerepet kap a hét lovas szakág, illetve bemutatja a huszár- és pásztoréletet. A show-ban egyszerre lesz látható három pusztaötös, amelyre Magyarországon még nem volt példa.
Stróbl Dorottya, a lovasszövetség főtitkára kiemelte: 20 ország 77 lovasa több száz lóval versenyez majd a világkupán, pénteken pedig - immár ötödször - gyereknapot tartanak, és mintegy 15 ezer gyermeket látnak vendégül ingyen a névadó szponzor, az OTP Bank segítségével.
Idén is megrendezik a hírességek fogathajtóversenyét, melynek során a Lázár fivérek lesznek az indulók segédhajtói. A győztes 500 ezer forintot ajánlhat fel egy általa kiválasztott jótékonysági alapítványnak. Ismert személyiségek ülnek bakra, mint Détár Enikő, Faragó András, Stohl András színészek, Harsányi Levente rádiós műsorvezető, Vastag Csaba és Vastag Tamás énekesek és Mészöly Géza futballedző.
forrás: MTI


Látogatottság: 1492
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése