2024. március 29. , 15:55
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.08.31 16:55
Átadták a háromszorosára bővített Petőfi tornacsarnokot
Nyomtatható verzió

Szombaton a tanévnyitó ünnepséggel együtt dr. Gémesi György polgármester és Kaszás Mihály, a TEVA Zrt vezérigazgatója átadták a Petőfi Sándor Általános Iskola háromszorosára bővített tornacsarnokát. A TAO pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg a Hunép Zrt. kivitelezésében a 210 millió forintos beruházás, aminek 30 százalékát állta az önkormányzat. Az új tornacsarnok jobb lehetőséget nyújt a mindennapos testneveléshez, a kosarasok utánpótlásának neveléséhez.


A tanévnyitó ünnepség kezdetére a tornacsarnok küzdőterét megtöltötték az iskola diákjai, s miközben a színpadon pom-pom táncosok múlatták az időt, feltűnt, hogy az elsősök még hiányoznak. Őket külön szólította a műsorvezető és pedagógusok sorfala között vonultak be a csarnokba, elfoglalni kijelölt helyüket. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, Európa és világbajnok úszó, valamint Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó, Gödöllő díszpolgára is. Részt vett az évnyitón többek között Pecze Dániel és Tóth Tibor alpolgármester és Pánczél János, a gödöllői tankerület igazgatója.
A 3. c osztály évnyitó műsora után Gubáné Csánki Ágnes igazgató tanévnyitó beszédében felidézte, hogy amikor négy éve az iskola vezetője lett, a tanév indítása előtt megkereste a polgármestert a kívánságlistájával.
- Ezen a listán akkor szerepeltek szemléltető eszközök, számítógépek, tanterem-felújítás és egy kérdés: Vágyálom-e, hogy legyen a jelenleginél nagyobb közösségi terünk, aulánk vagy tornatermünk? Nem okoztam meglepetést, hiszen hosszú évek óta itt dolgozó kollegáim később elmondták, hogy többször is felmerült már az idők során a bővítés, de valósággá nem vált soha. Négy éve tehát elindult egy közös gondolkodás és két éve a kormány egyik döntése hozzásegített minket ehhez a mai valósághoz, hiszen az önkormányzat sikerrel vett részt egy TAO pályázaton, aminek révén lehetőséget kaptunk erre fejlesztésre, s szívesen osztozunk rajta az esténként itt edző Bocskai kosarasokkal.
És engedje szabadon mindenki a fantáziáját, lássuk együtt a pörgő testnevelés órákat, szurkolástól hangos meccseket, erőfeszítéseket igénylő edzéseket, és a sok-sok sportsikert, melynek ez a csarnok lesz a helyszíne! De ezen kívül tartunk majd itt fergeteges farsangi bulit, sok elismerést kiosztó iskolagyűléseket, és méltó helyen tudjuk majd tartani színvonalas ünnepségeinket is.
Az idei esztendő számtalan más változást is hoz mindannyiunk életébe. Új tanterv szerint tanulnak majd az elsősök, ötödikesek, egyre több gyerek számára nyílik lehetőség a mindennapos testnevelésre. Lesz, aki erkölcstant is tanul majd, lesz újra szolfézs a kicsiknek és aki igényli, annak egész nap biztosítunk programokat.
Mi itt két hete szoros összefogásban a technikai dolgozókkal ismét nagyot alkottunk. Ma már eltűnt az a több kiló por, amely belepte a termeket, folyosókat, mert az építkezés ezt is magával hozta. De Ti, gyerekek, rá sem fogtok ismerni egy-egy teremre, mert van ahol a bútor, van ahol a padlóborítás lett más. De az igazi változás a földszinten történt: vadonatúj falszín, új festések, gyönyörű ajtók, szép lambéria és teljes körűen felújított öltözők várják az új tanévet.
A   széppé   varázsolt   épületért,   az   odaadó   munkáért  köszönetét fejezte ki dr. Szabó Mihálynak, Seres Györgynének, Polyák Sándornénak , Radics Máriának, Takács Istvánnénak, Dvorszki Sándornak, Bajnóczi Lászlónak és Som Zoltánnak.
Az évnyitón köszöntötték az évfordulós munkatársakat is, az 5 éve Petőfis Almásiné Kristóf Évát, Arnold Katalint, Bajnóczi Lászlót és Dvorszki Sándort, a tíz éve ott dolgozó Ferenczi Ibolyát, Fülöpné Antal Erikát, Horváth Krisztinát és Szántó Istvánnét, a negyedszázados jubileumához érkezett Bakóné Rusznák Rózsát, Szántai Zsuzsannát és Váry Zoltánnét, a 30 éve dolgozó Bánkuti Zoltánnét és Ócsai Sándort.
Jubileumi jutalomban részesült Szántai Zsuzsanna, Zsigri Mariann, Váry Zoltánné  (25 éves) és Katonáné Kiss Györgyi  (30 éves).
 A Verbői Zoltán és Szabó Sándorné testnevelő tanárok által betanított műsorszámokat követően Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, szövetségi kapitány szólt az egybegyűltekhez. Elmesélte, hogy húsz évvel ezelőtt, amikor az első sikereket érte el vízilabdázóként, egy iskolában arról kérdezte a gyerekeket, mi a kedvenc sportáguk. Ők a kosárlabdát választották. Nos, azóta a magyar pólósok három olimpián nyertek, egy világbajnokságot és két Európa-bajnoki címet is szereztek. Tapasztalatai szerint a gyerekek között is felvette a versenyt a vízilabda a kosárlabdával, s általában véve a vizes sportágak népszerűek a mai Magyarországon, ezért is kellemes érzés ezekben sikereket elérni, hangsúlyozta a válogatott kapitánya, hozzátéve:  az iskolások sok példaképet választhatnak akár az úszók, akár a pólósok közül. Befejezésül azt tanácsolta a gyerekeknek, hogy használják ki a tornacsarnok adta lehetőségeket.
A következőkben dr. Gémesi György polgármester méltatta a beruházást, az emelvényre szólítva Kaszás Mihályt, a támogató TEVA Zrt. vezérigazgatóját.
- Most, amikor a legkiválóbb sportolók közül érkeztek vendégek a tornacsarnok avatására, nem szabad elfelejteni, hogy nagyon komoly tanuláson, felkészülésen át vezetett az útjuk a sikerekhez. A tornacsarnok építése is az alapozás része, emelte ki dr. Gémesi György. - A kormány kezdeményezése nyomán vállalkozások társasági adójának felhasználásával öt látványsportág kap lehetőséget arra hazánkban, hogy tradícióik folytatásához megfelelő létesítményekkel rendelkezzenek. Ezeket Gödöllő város is igyekszik kihasználni.
A polgármester azt is elmondta, hogy hajdanában ő is Petőfis diák volt, s akkor számára nagynak tűnt a tornaterem. Városvezetőként már kicsinek találta, s kereste a lehetőséget a bővítésre. Erre most nyílt mód. Megköszönte a TEVA Zrt. segítségét, amit a Magyar Kosárlabdázók Szövetségén és a Bocskai SE-n keresztül lehetett felhasználni. A bonyolítók, a kivitelezők munkájáért is elismerését fejezte ki. Végül azt kívánta, hogy a diákok használják egészséggel a létesítményt.
A TEVA Zrt. Magyarországon már 300 milliárd forintot fektetett be, tájékoztatta a résztvevőket Kaszás Mihály. A társaság valamennyi hazai telephelyének városát igyekszik támogatni. Törvény ad lehetőséget arra, hogy az adóforintokat megtermelésük közelében használhassák fel, mondta a vezérigazgató.
Dr. Gémesi György arról is szólt, hogy reményei szerint a jövő év szeptemberében lerakhatják az új városi uszoda alapkövét. A kétmilliárd forintos beruházáshoz szintén szeretnék elnyerni a TEVA Zrt. támogatását. Két hét múlva egyébként újabb műfüves labdarúgó pálya átadására kerül sor Gödöllőn.
Az ünnepélyes szalagátvágás után ritmikus rock and roll bemutatóval ért véget az ünnepség, a nap második része. Ezután a kosárlabdázók vették birtokban a létesítményt, akik David Jones edzésén vehettek részt, majd férfiak és lányok is játszottak a világhírű dobóedzővel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 



Látogatottság: 4284
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése