2024. április 20. , 03:06
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.06.28 18:27
Átadták a Gödöllő Egészségügyéért Díjakat
Nyomtatható verzió

A gödöllői Semmelweis-nap zárásaként a Művészetek Házában rendeztek ünnepi műsort, aminek során dr. Gémesi György polgármester átadta a Gödöllő Egészségügyéért Díjakat dr. Károlyi János Pálnak, a Medicina Gyógyszertár főgyógyszerészének, dr. Túry Juditnak, a Tormay Károly Egyészségügyi Központ szemész főorvosának, valamint a Tormay Károly Egészségügyi Központ fizikoterápia szakmai közösségének - ez utóbbi "csapat" nevében Nagy Marianna vette át a kitüntetést.


A polgármester Szabó-Gábor Edinának, az Egyesített Szociális Intézmény Nefelejcs Napközi vezetőjének Polgármesteri Ezüstérmet adott át kiemelkedő szakmai tevékenységéért.
A rendezvényen dr. Gémesi György ünnepélyes keretek között köszönt el dr. Szabadfalvi Andrástól, a Tormay Károly Egészségügyi Központ leköszönő igazgató-főorvosától, illetve bemutatta a nagyközönségnek az intézmény új vezetőjét, Nagy Árpádot.


Dr. Túry Judit szemész főorvos 1990 óta dolgozik a Tormay Károly Egészségügyi Központ  II. számú  szemészetén. Gyomán született és itt érettségizett 1971-ben, általános orvosi diplomáját 1978-ban kapta meg a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Szemész szakorvosi képesítését is a szegedi egyetemen szerezte meg. Pályakezdő orvosként 1978-1979 között a Szent Rókus Kórházban dolgozott, majd tíz éven át a Pest megyei Flór Ferenc Kórház szemész szakorvosa volt.
1990 óta a Tormay Károly Egészségügyi Központban dolgozik megszakítás nélkül magas szakmai színvonalon. 1997-1998 között elvégezte a kontaktologiai tanfolyamot. Szakmai tudását több nemzetközi glaucoma kongresszusokon is gyarapította. Rendszeresen látogatja a Magyar Szemorvosi Társaság hazai kongresszusait is. Jelenlegi munkahelye mellett  a Ganz Mérőgyár Kft-nél, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában (Gödöllő, Dózsa Gy. út) valamint a TEVA Gyógyszergyárában  szemészeti alkalmassági vizsgálatokon és szűréseken nagy szakmai hozzáértéssel mindent megtesz annak érdekében, hogy a hozzá fordulók megfelelő egészségügyi állapotban tudják végezni mindennapi feladataikat, életük biztonságosabbá, szebbé és derűsebbé váljon. Évente aktívan vesz részt a Kistérségi Szűrővizsgálatokon, ahol ingyenes szemészeti vizsgálatokat végez, hozzájárulva a lakosság egészségének megőrzéséhez.
Munkáját lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végzi, mellyel betegei és munkatársai megbecsülését és szeretetét élvezi. Munkája elismeréseként 2007-ben Igazgatói dicséretben, 2010-ben pedig Polgármesteri dicséretben részesült.


Tormay Károly Egészségügyi Központ Fizioterápia  Szakmai Közössége

A Tormay Károly Egészségügyi Központ ellátási területe lakosságának nagy hányada szenved reumatológiai és mozgásszervi betegségekben. A betegségek gyermekkortól az időskorig fordulnak elő és negatív módon befolyásolják az életminőséget, munkaképességet. A Fizioterápia  Szakmai Közössége az intézet orvosai, szakorvosai munkáját kiválóan segíti. Magas szakmai színvonalon, nagy szeretettel és kiváló etikai színvonalon végzik munkájukat, és gondosan kezelik a fizioterápiás eszközöket. Az egész szakmai kollektíva kiérdemelte az ellátott lakosság, a mozgásszervi betegek és az együttműködő egészségügyi dolgozók szeretetét, megbecsülését és elismerését.
A szakmai közösség különös gondot fordít arra,hogy a nagyszámú betegforgalom ellenére türelmesen, minden betegre kellő időt fordítva, nagy szakértelemmel végezze tevékenységét.

Dr. Károlyi János Pál főgyógyszerész a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerész Karán 1959-ben államvizsgázott. Helyettesítő gyógyszerészként dolgozott Oroszlányban, Kisbéren, Tokod-Altárón, Esztergom-Táborban és Tatán, majd 1963-ban került Pest megyébe továbbra is helyettesítő gyógyszerészként. 1968-ban költözött családjával Gödöllőre. 1973-ban ért véget a helyettesítések sora, kinevezték a Dózsa György úti gyógyszertár vezetőjévé, s emellett a Megyei Tanács által szervezett városi-járási főgyógyszerészi munkára is megbízást kapott. Egyik fő tevékenysége volt a toxikológus gyógyszerészek munkájának irányítása, s ő maga is végzett toxikológiai ellenőrzéseket a területen, valamint a városi egészségügyi osztályon és a járási Köjálban gyógyszerügyi szervezési területen tevékenykedett. 1977-ben szakvizsgázott „Gyógyszerellátási és gyógyszerügyi szervezésből”. 1996-ban privatizálta a gyógyszertárat, az eddigi „1/32. Dózsa György úti”, új néven Medicina gyógyszertárat, aminek ügyvezetőjeként dolgozik mind a mai napig. Több, mint 40 éves gödöllői munkássága során, a város lakóinak testi- és lelki egészségének megóvását és gyógyítását életcéljának tekintette.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=-goWMwiGkms&feature=youtu.be



 

 

 

 

 



Látogatottság: 3952
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése