2024. március 29. , 12:23
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.06.27 11:51
Intézményvezetőket választottak
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület június 27-i ülésén intézményvezetői pályázatokról is döntött. Új vezetője lesz a Tormay Károly Egészségügyi Központnak és a Gödöllői Városi Múzeumnak, míg a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál és a Táncsics Mihály úti Óvodában az eddigi vezető folytatja munkáját.


A Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatójának öt pályázó közül július 1-jétől Nagy Árpádot nevezik ki öt évre. Mint a Pályázatokat véleményező ad-hoc bizottság megállapította: a pályázó kiválóan képzett gazdasági-pénzügyi szakember, igen jelentős gazdasági igazgatói tapasztalatokkal rendelkezik egészségügyi területen: (Pest Megyei Flór Ferenc Kórház - Kistarcsa, Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet - Balassagyarmat). Országos hatáskörű egészségügyi intézmények vezetőjeként több éven keresztül fontos vezetői tevékenységet végzett (Országos Mentőszolgálat - gazdasági főigazgatóhelyettes, Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet - megbízott főigazgató, gazdasági főigazgató). Pályázata a részletes helyzetelemzés mellett átgondolt intézményműködtetési és fejlesztési koncepciót tartalmaz, mely egyaránt magában foglalja a bevételnövelő szakmai fejlesztéseket, az objektumfejlesztésekre vonatkozó elképzeléseket, valamint a helyi eszközfejlesztésre vonatkozó konkrét lehetőségeket és terveket. Hely- és helyzetismerete kiváló, hiszen a Gödöllő és környéke egészségügyi ellátásának technikai hátterét biztosító Tormay Károly Egészségügyi Közalapítvány kuratóriumának tagja. Kuratóriumi tagként is bizonyította, hogy nagyon felkészült, korrekt, jó gazdasági szakember.
Nagy Árpád a térség egészségügyét és az orvosok nagy részét ismeri, rossz véleményt nem hallottam orvoskollégáktól. Személyét emberi és szakmai kvalitásai alapján Szabadfalvi András is javasolta, tájékoztatta a képviselő-testületet a polgármester. 
Az új igazgató a bizalmat megköszönve elmondta: úgy érzi, hogy 23 éve az egészségügyben dolgozóként jó vezetője tud lenni a Tormay Károly Egészségügyi Központnak, ehhez a képviselők segítségét is kéri.
A Gödöllői Városi Múzeum igazgatói álláshelyére kiírt pályázatot két pályázó közül Kerényiné Bakonyi Eszter nyerte, őt 2013. október 1-jétől nevezik ki öt évre. A Pályázatokat véleményező ad-hoc bizottság szerint Kerényiné Bakonyi Eszter pályázata részletes, alapos helyzetelemzést tartalmaz. Az elemző részben megtalálható a múzeum szakmai alaptevékenységének - a gyűjteményi munkának és a tudományos tevékenységnek - a bemutatása, a közönséggel való kapcsolatuk, a szervezeti felépítés, a személyi feltételek leírása, valamint az épület műszaki állapotának, az intézmény gazdálkodásának az áttekintése. Mindemellett látogatói statisztikát és ennek elemzését is tartalmazza a pályázat. A pályázó a múzeum jövőjére vonatkozó elképzelésit SWOT-analízis alapján fejti ki. Értékelése tárgyilagos és előremutató. Fejlesztési elképzelései a legapróbb részletekig menően átgondoltak, nagy ívű és reális korszerűsítéssel, erőteljesebb marketinggel tervezi a múzeum közönségkapcsolatait megújítani.
A Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálatot július 1-jétől továbbra is Forrainé Murányi Judit vezeti 2018. június 30-ig. Az álláshelyre ketten pályáztak. A Pályázatokat véleményező ad-hoc bizottság előterjesztése szerint Forrainé Murányi Judit 15 éve dolgozik a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál. Először a Családsegítő Szolgálatnál családgondozóként, és a hajléktalan ellátás csoportvezetőjeként, majd a Gyermekjóléti Szolgálatnál vezetőként, illetve az intézmény általános helyetteseként dolgozott. Öt éve az intézmény vezetője. Ez idő alatt került sor a Forrás telephelyeinek összevonására, szolgáltatásainak bővítésére, az új arculat kialakítására. Pályázatában igen részletesen bemutatja az intézmény szerkezetét, tevékenységét, az egyes szolgáltatások feladatát, gyakorlati működését. Vezetői koncepciójának alapja a városi társadalmi felzárkóztatási program. Ezt a programot a civil szervezetekkel és más szociális szervezetekkel együttműködve, közösen kívánják megvalósítani a város lakóinak érdekében. Ezért számos civil szervezettel alakítottak ki egymás munkáját kölcsönösen segítő kapcsolatot. Fejlesztési tervében szerepel a krízisszoba kialakítása és a kiléptető lakásforma lehetőségének bevezetése. A szervezeti fejlesztési elképzelésében olyan támogató közösség kialakítását célozza meg, mely szerint az egyes szolgáltatásokban közreműködők kölcsönösen segítik egymást. Az intézmény infrastruktúrájának fejlesztésében a következő időszakban is számít a testvérvárosi segítségre, valamint a felújításban, karbantartásban, a környezet gondozásában a kliensek és a munkatársak Öntevékenységére.
A Táncsics Mihály úti Óvoda intézményvezetőjének személye sem változik. A két pályázó egyike visszalépett, Kovács Ibolya augusztus 1-jétől 2018. július 31-ig kap újbóli kinevezést.
A bizottság véleménye szerint Kovács Ibolya szakmailag felkészült, képzett óvodapedagógus és intézményvezető. Pályázata részletes, alapos helyzetelemzést, valamint színvonalas, kiegyensúlyozott, tudatos fejlesztési elképzelést, vezetői programot tartalmaz. A nevelőtestület és szakmai munkaközösség írásos értékelése szerint Kovács Ibolya pályázatában tükröződik a vezetői gyakorlat és tapasztalat. Vezetői célkitűzései reálisak. Pozitív gondolkodása, megoldásai, jó kommunikációs készsége, gazdálkodó szemlélete, példamutató környezettudatos magatartása, embersége megkönnyíti és kiszámíthatóvá teszi a mindennapi munkavégzést. A gyermekekben meglévő belső érték kibontakoztatására törekszik. A szülői közösség megállapította, hogy felelős óvodapedagógusok nevelik a gyermekeket. Látható, hogy az óvodavezetés a gyermekek személyiségfejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Mind a nevelőtestület, mind az alkalmazotti közösség kiemelt arányban támogatta Kovács Ibolya pályázatát.
A Palota-kerti Óvoda intézményvezetői álláshelyére kiírt pályázatra nem érkezett pályázat. A képviselő-testület 2013. augusztus 1-jétől 2014. július 31-ig megbízta Varga Lilla intézményvezető helyettest az intézményvezetői feladatok ellátásával.


Látogatottság: 1728
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése