2024. március 29. , 13:44
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.05.28 16:32
Utolsó tangó Párizsban
Nyomtatható verzió

Tóth Krisztina ötszörös olimpikon asztaliteniszező, Gödöllő város díszpolgára a következő gondolatokkal köszönt el blogjában a  nemzeti válogatottságtól: "Eljött ez a pillanat is. Vége. Amikor a  csapattársaim és Téglás edző bejöttek múlt csütörtökön  a hotelszobámba, kvázi elbúcsúzni, akkor még nem is volt olyan rossz. Akkor volt még hátra - legalább - egy páros meccs, még versenyben voltunk Ginussal.  De most, hogy itt ülök a vonaton, és kigördültünk a Gare de L'Est pályaudvarról München felé, most már tényleg vége. Összeszorul az ember szíve… Hát ennyire gyorsan telt el ez a  30 év… Nem hiszem el,  hiszen mintha tegnap lett volna, hogy mentem a Gödöllői SC-vel a megyei versenyekre, 14 évesen az első ifi EB-re, majd 18 évesen, kajlaként az első felnőtt EB-re, ahol majdnem rögtön érmet nyertünk Éllő Vivivel párosban.



Mintha ma lett volna, hogy legszívesebben egész nap a teremben lettem volna, meccseztem a fiúkkal, új szervát találtam ki, kondiztam a "squashban". Elképzelhetetlenül sok versenyt játszottam, 5 olimpia, 14 EB, 17 VB, világkupák, pro tourok, magyar bajnokságok, német liga, "buli" versenyek. Több száz embert ismertem meg, mindenféle kultúrát, Japántól Brazíliáig.  És mennyi, de mennyi vidám pillanat volt, Istenem… Mennyit nevettünk ezek alatt az évek alatt. Könyvet lehetne írni róla… Tanulságos lenne a gyerekeknek, talán többen mennének le sportolni, ha tudnák, hogy a világ egyik legjobb dolga a miénk. Katarban a sivatagban grillezni, Amerikában Miaminál fürdeni a tengerben, Sydneyben bejárni azt a gyönyörű várost, Párizsban a Notre Dame mellett kávézni, és sorolhatnám… Persze nem szabad elfelejteni az edzéseket, az izzadást, a szenvedést, a gyötrelmeket, az izomlázat, a szétesést, az újra felállást, a mindennapi küzdelmeket. De ezt soha nem egyedül csináltam (a végén, Németországban, az utolsó 4-5 évben igen, nehéz is volt.), és ez megkönnyítette a dolgokat. És a szenvedély végig ott volt, anélkül nem is ment volna… Ez a szenvedély most is megvolt Párizsban, egész nap a teremben ültem volna, meccseket nézve. Nagyon nagy szerencsém van, hogy bő 6 hete elkezdtem dolgozni, mert nagyon könnyű ilyenkor a padlóra zuhanni. Sajnos, az embert pont 3 perc alatt felejtik el…  A mai fiatal játékosoknak nem mond semmit Vriesekoop, Nemes, Bátorfi Csilla, Badescu, Appelgren, Lindh, Gatien stb. neve. Nincs ez rendjén, igenis ismerniük kellene a múlt generációját. A kínaiaknál, ha nagy verseny van, az összes régi nagy játékost meghívják (pedig nincsenek kevesen).
A párizsi VB-ről pár szót: Európa leégett, nem volt számottevő eredménye. A férfi egyesben volt 2 német a 8-ban, a lányoknál sajnos semmi. A Bilenko, ukrán védő játszott szenzációsan, de rajta kívül senki. Az ázsiaiak ismét nagyon erősek voltak, de nemcsak Kína, hanem mindkét Korea, Tajvan és Japán is, annak ellenére, hogy több sztárjuk ideje korán kiesett. A tajvani páros világbajnok lett, óriási meglepetés. Végig az volt az érzésem, hogy Kína az egyéniket komolyan vette, a többi számban "hagyta" nyerni a világot. A férfi páros döntő is nagyon fura volt, valahogy olyan rideg volt, nem is volt nagy öröm a végén. De lehet, hogy tévedek.
Lassan Augsburgba ér a vonat, be is fejezem. Köszönöm mindenkinek, aki az évek alatt segített, az edzőknek, a játékostársaknak, vezetőknek, szponzoroknak, a BARÁTOKNAK, és  külön a SZÜLEIMNEK!
Azért nem szakadunk el egymástól, szerencsére a sportágban maradok, és a jövőben beszámolok a történésekről, ez a szakasz sem lesz kevésbé érdekes része az életemnek.
Szeretettel nektek:
Kriszti"


Látogatottság: 1552
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése