2024. március 28. , 23:09
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.03.20 12:05
Gödöllőn ülésezik a hazai „Zöld Parlament” egy hosszú hétvégén
Nyomtatható verzió

Gödöllőn tartják 23. országos találkozójukat a hazai zöld civil szervezetek most hétvégén, március 21.-24. között. A találkozó a gödöllői székhelyű GATE Zöld Klub, a szadai bejegyzésű Magonc Alapítvány illetve a Greenpeace Magyarország együttműködésének eredménye, amelynek keretében több, bárki számára nyitott és színes programokra számíthat az érdeklődő a Gödöllői Királyi Kastélyban és a Művészetek Háza Gödöllő Kulturális és Konferencia Központban.


Több, mint hatvan különböző zöld civil szervezet környezetbarát termékeivel, kiadványaival és tanácsaival várja folyamatosan a betérőket. A szakmai programokkal párhuzamosan környezeti filmek is levetítésre kerülnek, biodiverzitás, „zöldköznapok”-fenntartható háztartás és élelmiszer önrendelkezés témakörben. Szombattól a Művészetek Házában a Víz Világnaphoz és a Meteorológiai Világnaphoz kapcsolódó rajz- és fotókiállítás várja az érdeklődőket. A szervezők a családok számára játszóházzal, gyermekmegőrzővel is készülnek.

Aki pár óra alatt szeretné magát képbe hozni valamely ismert és fontos témában, annak érdemes átnéznie a programot, ugyanis a találkozó nagyobb előadásai, vagyis a plenáris ülések hazai közéleti kérdéseket is feszegetnek.

Pénteken 13 órakor a Királyi Kastélyban kezdődnek a plenáris ülések, melyek témái közt szerepel a hazai pártok környezetvédelmi jövőképe a parlamenti pártok képviselőivel, a „Zöld új generáció” - a környezeti nevelés szerepe az oktatásban, de a délután és az este folyamán szó lesz az atomenergiáról és a hazai földszabályozásról is. A napot 22:00-tól népzene és táncház zárja.

A pénteki plenárisok után szombat délelőtt 26 különböző témában szekcióülésekkel folytatódik az Országos Találkozó programja.

A szekciókon valóban mindenki megtalálhatja majd az őt érdeklő témakört: lesz szó az élelmiszer-önrendelkezésről, a Gödöllőn igencsak releváns elővárosi közlekedésről, a légszennyezésről és az élőfalvakról, a sarkvidék és az erdők védelméről, a fogamzásgátlás jelentőségéről a globális problémákkal szembeni küzdelemben, és sok minden másról is.

Vasárnap délelőtt az „EU alapok 2013-20: milliárdok nyomában” c. plenárissal folytatódik a program, melyen a következő Európai Uniós költségvetési ciklus terveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Végül a közös állásfoglalások elfogadásával zárul a 23. Országos Találkozó.

A teljes program itt található: http://www.zoldot.hu/oldalak/a-23-orszagos-talalkozo-programja

Regisztrációra a helyszínen lesz lehetőség!


Látogatottság: 1628
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése