2024. március 28. , 19:53
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.12.30 10:46
Legek a Gödöllői Rendőrkapitányság területén 2011-ben
Nyomtatható verzió

A legjelentősebb sebességtúllépés: 142 kilométeres sebességgel közlekedett egy járművezető Gödöllőn, a Szabadság úton 2011. február 5-én 15.56 órakor a megengedett 50 km/h helyett.

A legmagasabb véreredményes ittas járművezetés: 2011. július 17-én 16.20 órakor Gödöllő lakott területén belül segédmotoros kerékpárral közlekedett egy férfi, akinek súlyos fokú alkoholos befolyásoltságát a vérében kimutatott 3,49 g/l véralkohol is igazolta.
A legnagyobb kiszabott büntetés: Ittas járművezetés vétség elkövetése miatt gyorsított eljárás keretében 700 000.- Ft. pénzbírságot szabott ki a bíróság egy péceli férfi ellen.
A legkülönösebb feljelentés: Globális méretű összeesküvés miatt tett feljelentést egy férfi, melyben többek között világhírű rajzfilmstúdió által készített mozifilmeket szinkronizáló színészek is részt vesznek. Az összeesküvésről úgy szerzett tudomást, hogy a fogászati kezelése közben mikrochipet helyeztek el a fogsorában és azon keresztül hallja a titkos ügynökök rejtjelezett adásait.
A legtöbb körözés hatálya alatt álló elfogott személy: Egy 23 éves fiatal férfi ellen négy elfogatóparancs volt kiadva, több rendbeli lopás és kábítószerrel visszaélés miatt. A férfit 2011. március 26-án éjszaka fogták el a gödöllői rendőrök.
A legpechesebb elkövetők: 2011. január elején három férfi csoportos rablást követett el. Az ellopott ékszereken és készpénzen kívül magukkal vitték a sértett személyes okmányait is, majd a közúti ellenőrzés során tévedésből azt az iratot is átadták a rendőröknek. Mivel az idegen okmánnyal nem tudtak elszámolni, a gyanús körülmények miatt jármű és ruházat átvizsgálást hajtottak végre az intézkedő rendőrök. Előkerült a jelentős mennyiségű ékszer és készpénz, melyek eredetével végképp nem tudtak elszámolni. A súlyos bűncselekmény szinte percek alatt felderítésre került.
A legtöbb szabálysértést elkövető: 2011. február 22-én egy férfit igazoltattak a rendőrök, aki úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a jármű okmányait nem tartotta magánál, vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a gépkocsi a forgalomból ki volt vonva, melynek átírását elmulasztotta, továbbá felelősségbiztosítással sem rendelkezett. Az igazoltatásnak nem akart eleget tenni, így még a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértését is megvalósította. Tekintettel arra, hogy két éven belül nem volt szabálysértési eljárása, ezért „csupán” 80 ezer forint pénzbírságot szabtak ki a jogsértésekért.
A legbátrabb sértett: Tura egyik élelmiszerboltjába hitelkérés céljából ment be egy 19 éves helyi fiatal. Mivel a tulajdonos nem adott hitelt, a „vásárló” egy 25 cm pengehosszúságú késsel kívánt nyomatékot adni a kérésének. Közben a sértettet azzal fenyegette, hogy leszúrja, aki közben a pult mögül az utcára szaladt és az egyetlen ajtót a késes férfire zárta. A kiérkező rendőrök a napi bevételt a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ruházatában találták meg.  
A legveszélyesebb lefoglalt tárgyak: 2011. júliusában egy községben foglalt le a rendőrség jelentős mennyiségű II. világháborús kézigránátot, aknavető gránátokat és légfegyvereket valamint közel 100 darab lőszert. A középkorú férfi elmondása szerint hobbiból, gyűjtemény létrehozása céljából halmozta fel a fegyverarzenált. Ellene lőfegyverrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.
A legtöbb bűncselekmény elkövetésével egy 30 éves gödöllői férfit gyanúsít a rendőrség, aki az interneten keresztül kínált eladásra olyan, különböző típusú és értékű mobiltelefonokat, melyekkel nem rendelkezett. A vételár átutalását követően a megvásárolt készülékeket nem küldte el. Eddig közel 100 sértettnek okozott 3 millió forint vagyoni hátrányt. Ellene csalás bűntett miatt van folyamatban a nyomozás.

Gödöllői Rendőrkapitányság

 



Látogatottság: 1957
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése