2024. március 29. , 01:21
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.04.28 00:05
Gödöllői együttműködés a Sapientia Egyetemmel
Nyomtatható verzió

Együttműködési megállapodást írt alá április 27-én a Sapientia egyetem csíkszeredai Műszaki és Társadalomtudományi Karának és a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának vezetősége. Az intézményvezetők ígérik, kézzelfogható eredménye lesz a kezdeményezésnek, adta hírül a szekelyhon.ro hírportál.

„Célunk a térségi igényeknek megfelelő mesterszakok beindítása” – foglalta össze tömören a tervüket a Műszaki és Társadalomtudományi Kar dékánja, Biró A. Zoltán, aki szerint a kétlépcsős egyetemi oktatás első, alapszintű képzésében már megfelelő oktatói bázissal rendelkeznek, ám a második, vagyis a mesterképzés beindításához olyan tanárokra van szükség, akik többek között docensi fokozattal rendelkeznek. „Szükségünk van a gödöllőiek támogatására, segítség nélkül nehéz lenne beindítani a mesterképzést és megszerezni az ehhez előírt tudományos fokozatokat” – magyarázta Biró.
Villányi László, a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja a megállapodást követő lépésekről beszélt. Mint elmondta, elsőként azt vizsgálják meg, hogy Csíkszeredában milyen mesterképző szakokra lenne igény, majd ezt követően előkészítik a beindítás intézményes kereteit. „Gödöllői karunkon közel egy tucatnyi mesterszak működik, azok közül a közeljövőben néhányat Csíkszeredában is beindítanánk. Ha az igények úgy hozzák, akár levelező formában is elkezdődhet a mesterképzés” – magyarázta Villányi.
A magyar kormány részéről jelen volt Gyetvai Árpád, az Oktatásért Felelős Államtitkári Kabinet Külhoni Magyarok Osztályának osztályvezetője. Újságírói kérdésre elmondta, a magyar kormány célja egy egységes Kárpát-medencei magyar oktatás megszervezése, továbbá a mesterképzések segítségével a szülőföldön való továbbtanulás, illetve boldogulás megteremtése.
Egyébként nem előzmény nélküli az ilyen jellegű – a Sapientia és egy magyar egyetem között létrejövő – megállapodás: az Sapientia Egyetem Gazdaság- és Humántudományok Kara és a budapesti Corvinus Egyetem tavaly kötött együttműködése következtében Csíkszeredában 2010 őszén beindult a Vezetés és szervezés mesterképzés.


Látogatottság: 1795
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése