2024. március 28. , 10:14
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.03.31 16:44
Jubileumi Felsőoktatási Média Konferencia a Szent István Egyetemen
Nyomtatható verzió

Az ország számos pontjáról több mint nyolvcan felsőoktatási újságíró vett részt az idén tizedik alkalommal, március 31-én kezdődő kétnapos Felsőoktatási Média Konferencián, Gödöllőn. Az egyetemi sajtómunkások a műfaj elméleten túlmutató kérdésekről, az uniós soros elnökségről és a közösségi média új lehetőségeiről értekeztek.



A jubileumi rendezvényre az ország minden tájáról csaknem húsz intézmény hallgatói újságírói, szerkesztői regisztráltak többek között a házigazda Szent István Egyetemről (SZIE), az Eötvös Loránd Egyetemről, a pécsi, a szegedi, a debreceni és a miskolci egyetemről. A rendezvényt dr. Solti László, a SZIE rektora nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta a fiatalság és a diákság jövőformáló szerepét, kiemelte a tájékozottság és a megfelelő véleménynyilvánítás fontosságát. "Külön öröm számomra, hogy már második alkalommal adhatunk helyszínt az egyetemi véleményformáló sajtómunkások éves találkozójának a Szent István Egyetem gödöllői kampuszán, idén a soros uniós elnökség helyszínén. Megtiszteltetés továbbá, hogy a konferencián ünnepélyes díjátadó keretében ismerhetjük el a diákújságírók munkáját és adhatjuk át a csaknem húsz elismerő díjat, kezdve az Év Fotója kategóriától egészen az Év Írása kategóriáig.

 

 


A nyitó előadást dr. Fábián Zsolt, Gödöllő alpolgármestere tartotta az Európai Unió Tanácsának gödöllői magyar elnökségéről, a Digitális Megújulási Programról pedig Urbán Viktor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője számolt be. Elmondta: széles, elektronikusan érvényesíthető kártya bevezetését tervezik, amellyel otthoni ügyintézés válhat lehetőség. Tartalmazná például az adó- és tb-számot. A folytatásban Tóth Tamás, a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának nemzetközi tanulmányi lehetőségeiről beszélt. A dékánhelyettes bemutatta a 2008 szeptembere óta működő V4 Multi Degree képzést, amely a Visegrádi Négyek országaiban lévő diákok számára nyújt kiemelkedő lehetőségét. Az európai szintű gondolkodás megteremtését elősegíti, hogy a hallgatók egy-egy félévet töltenek a nyitrai, a varsói, a prágai, valamint a gödöllői egyetemen - mondta Tóth Tamás. A V4 Multi Degree-re a BA és BSC alapképzést követően lehet jelentkezni, az előadások angol nyelven folynak, a képzés végén szerzett diplomát pedig a fent említett négy egyetem hitelesíti - tette hozzá Tóth Tamás.
A fesztiválipar kulisszatitkait és tapasztalatait osztotta meg a fiatalokkal a Hegyalja fesztivál marketing vezetője, Bukovinszky Béla. A bemutatott werk film kellő humorral népszerűsíti a zenei fesztivált, alátámasztva a közösségi média szerepét a kommunikációban.


A diákújságírók aktívan vettek részt Nagy Anna kormányszóvivő és dr. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár egyórás interaktív kommunikációs tréningjén. A fiatalok kérdései kitértek a nemzetközi és belföldi kommunikációra, a hírek és kormányzati döntések előkészítésére, illetve nyilvánosságra hozatalára, de nem utolsó sorban a friss diplomások számára megpályázható kormányzati kommunikációs munkakörök elvárásaira, lehetőségeire is. Szó esett Kovács Zoltán és Nagy Anna egy napjáról is, de aktuális témákról, mint a diplomáciai kommunikációról, vagy a fiatalokat is megszólító Regenerációról, és a médiatörvényről is kérdezhettek az egyetemi médiamunkások.
Az ebédet követőn Bajnai Zsolt, a Minőségi Újságírásért Alapítvány titkára a média hátteréről tartott előadását követte a Fiatal Európa Szerkesztőség bemutatkozása. A magyar uniós elnökségről tudósító fiatal tehetségek számára szakmailag egyedülálló lehetőségeket teremt a Veled van tele a sajtó!
Az idei kerekasztal-beszélgetés témája az új médiatörvény volt újságírók és L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnökének részvételével. A napi programot a hallgatói lapok, portálok bemutatkozása, majd az este folyamán ünnepélyes díjátadó zárja, melyen többek között kiosztják az Év Írása, az Év Fotója és az Év campus honlapja díjakat is.
(www.edupress.hu)



Látogatottság: 1887
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése