2024. április 20. , 14:32
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.02.28 10:50
Megvalósult a Főtér program
Nyomtatható verzió

A Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: A városközpont arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése című pályázat zárásáról készített tájékoztatást a képviselő-testület február 24-i ülésére Pataki Sándor, a Gödöllői Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.


Gödöllő önkormányzata 2009 decemberében 936 millió forint európai uniós támogatást nyert a Művészetek Háza energiahatékony és funkcióbővítő átalakítására, a Főtér közműkiváltásaira és építészeti megújítására, valamint a városi piac galériájának belső átépítésére.
A projekt előkészítése, tervezése és megvalósítása is jelentős sajtóvisszhangot kapott. A lakosság hétről hétre követhette az eseményeket, hiszen a leglátványosabb rész, a főtér felújítás a nyilvánosság előtt zajlott. Lapunk minden száma tájékoztatta a polgárokat. Az internetes oldalakon naplószerűen követhették a világ bármely pontján a beruházás történéseit.
A projekttel kapcsolatosan a városvezetés több lakossági fórumot tartott. A kivitelezés ideje alatt elkészített animációs kisfilm a tér jövőbeni arculatát mutatta meg az érdeklődőknek, akik – a filmet nézve – egy virtuális sétát tehettek a már felújított téren.
A főtér felújításához kapcsolódóan – a projekt részeként – a helyi civil társadalom összetartozását erősítendő rendezték meg a múlt őszön a Belvárosi napokat.
A projekt sikere a lakosság megfelelően tájékoztatásának is köszönhető. Minden ember meg tudta közelíteni az orvosi rendelőt, a bankokat, a templomot, az iskolát, tehát mindenki felkészült a nehézségekre. Kiemelendő az építésvezetők munkája is, akik készségesen rendelkezésre álltak bárkinek és minden kérdésre válaszoltak, minden kérést igyekeztek teljesíteni.
Mind a Művészetek Háza felújítását, mind a Főtér megújulását nagy várakozás övezte, amit jól bizonyít a Művészetek Háza átadó ünnepségén megjelent több száz ember is. Az átadón készült közvélemény-kutatás is arról tanúskodik, hogy a gödöllőiek várták a fejlesztéseket és miután elkészültek, örömmel fogják használni is az új létesítményeket.

Az anyag arra is kitér, hogy eredetileg a Kossuth Lajos utca felújítása is a pályázat része volt. Ezt a város önerőből végezte el.



Látogatottság: 2415
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése